SV Leudal speelt 5e ronde

Op zondag 20 maart stond de 5e ronde van de LiSB competitie op het programma

Beide teams moesten dit keer uit spelen.

Leudal 1 speelde uit tegen Bergen

Door een verkeerde inschatting van de verkeerssituatie onderweg kwam de helft van het team van Leudal 1 iets te laat aan in Bergen, maar dat verhinderde niet dat een van de laatkomers, Coen Oosse, op bord 6 als eerste zijn tegenstander overwon. De tegenstander van Hans Kivits op bord 5 probeerde door stukkenruil remise af te dwingen, maar Hans wist zijn pionnen en stukken beter op te stellen en na ruim 2 uur spelen  en een remise-aanbod afgeslagen te hebben, was het tweede punt voor Leudal binnen.

Jan Brandt op Bord 3 was ook iets te laat, maar zijn tegenstander was zo vriendelijk om de tijd nog niet te laten lopen, zodat beiden met de maximaal toegestane tijd aan de partij begonnen. Lang ging de partij gelijk op, maar in een poging een pion te winnen verloor de tegenstander eerst een kwaliteit en meteen daarna een vol stuk,  waarna deze opgaf.

De andere laatkommer Arthur Hendrickx duwde met zwart de stukken van zijn tegenstander langzaam naar de onderste rijen terug.In een poging zijn witte paard weer actief te laten worden werden er twee pionnen verloren. De stukken van Arthur werkten hierna helaas niet goed samen en wit dreigde een pion terug te winnen. Arthur besloot hierop een toren tegen een loper te offeren om het initiatief te behouden. Dit plan lukte en na 43 zetten gaf zijn tegenstander op, waarmee tevens de teamwinst al binnen was.

Ruim een uur later besloten Jan Broekhuis en zijn tegenstander op bord 1 tot remise

Op bord twee had Rene Verheesen in het middenspel een pion gewonnen en door secuur

spel wist hij twee pionnen naar de overkant van het bord te brengen en na ca 4 uur spelen werd het laatste punt binnengehaald.

Eindstand: Bergen – Leudal 1: 0,5 – 5,5

 

Leudal 2 speelde tegen het 3e team van Schaesberg.

Beide teams waren bijna even sterk, en de partijen gingen gelijk op.

Han Wismans kwam goed uit de opening en er ontstond een gecompliceerde stelling. Helaas maakt Han een foutje waardoor hij als eerste zijn partij verloor.

Henk van Meegen speelde op het 2e bord een prima partij en wist het pionneneindspel goed uit te spelen. Daarmee was de stand weer gelijk.

Ben Kusters stond op het 4e bord erg goed. Maar verslikte zich in een paar penningen van de tegenstander. Het 2e verliespunt was 2,5 uur spelen een feit.

Diana Maas speelde uitstekend, en wist een kwaliteit (toren tegen paard) voor te komen. Haar tegenstander, oud-Leudal speler Pascal Schuman gaf zich echter niet zomaar gewonnen.

Na 3 uur spelen ging Pascal door zijn tijd heen, maar bleek dat de klokken verkeerd waren ingesteld. Er had bij elke zet 30 seconden extra bedenktijd moeten komen, maar dat was niet op de klok bijgeteld. Niemand had dit tijdens het spelen opgemerkt. Na overleg is toen besloten de partij als remise te noteren. Daarmee verloor SVL2 met 2,5 – 1,5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *