Externe competitie

De schaakvereniging LEUDAL neemt elk schaakseizoen met een aantal teams deel aan de competitie van de Limburgse schaakbond. Deze competitie kent vier klassen, de promotieklasse, de eerste, tweede en de derde klasse.

Behalve de promotieklasse zijn de klassen verdeeld in regio’s. Zo is er een klasse 1A (regio Zuid) en 1B (regio Noord).

Iedere klasse bestaat uit een aantal (vaak acht) teams. Er wordt een halve competitie gespeeld, tenzij het aantal teams minder is dan 6. Dan speelt men een dubbelrondige competitie. De wedstrijden worden gespeeld op zondagmiddag, van oktober tot en met april (een keer per maand). De laatste ronde wordt gezamenlijk gespeeld op een centrale locatie.

Ieder team bestaat uit acht spelers met uitzondering van teams in de tweede en derde klasse die uit respectievelijk zes en vier spelers bestaan. Hoewel het in principe een senioren-competitie betreft mogen ook jeugdspelers worden opgesteld. S.V. Leudal speelt haar (3 of 4) thuiswedstrijden in het clublokaal ‘De Roffert’ te Buggenum. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur en de duur van de partijen is afhankelijk van de klasse waarin men uitkomt.

Schaken een meesterlijke sport!