Wafelschaak

Deze schaakavond vormt de afsluiting van het kalenderjaar en vindt plaats in de Kerstvakantie. Het Wafelschaak staat open voor alle leden van de vereniging en hun introducés (ouders, broers zussen ooms vriendjes, vriendinnetjes etc.).

De laatste jaren bestond het Wafelschaak uit twee activiteiten.

Voor de jongste deelnemers wordt een schaaksimultaan-wedstrijd georganiseerd, waarbij een of meer topschakers uit de regio als simultaangever optreden. De oudere jeugdspelers en de senioren kunnen aan andere schaakactiviteiten deelnemen.

Gedurende de hele avond worden wafels (en sinds enige jaren ook Drentse knieperkes) geserveerd waardoor eenieder op krachten kan blijven! Het Wafelschaak is een geschikte gelegenheid voor de ouders om hun kinderen eens achter het schaakbord in actie te zien.

Deze schaakactiviteit wordt gehouden in gemeenschapshuis de Roffert.

Een impressie van het wafelschaak 2014.

Schaken een meesterlijke sport!