ARTHUR HENDRICKX TROFEE

Werd voorgaande jaren meestal op de eerste avond van het seizoen gestart met het snelschaakkampioenschap van sv Leudal: de Arthur Hendrickx Trofee, ditmaal werd gekozen voor de 2e avond. Het aantal aanmeldingen bedroeg 10, 8 eigen leden en 2 oud-leden. Besloten werd om in één grote groep te spelen zodat iedereen elke ronde kon spelen. Na 9 ronden en 9 partijen (voor elke deelnemer) en de nodige blunders, al dan niet in tijdnood (speeltijd bedroeg 7 minuten per persoon, per partij), kon de eindstand worden opgemaakt:

Eindstand 2019/2020 Score
1  Arthur Hendrickx 9
2  Geert Verstappen 6
3  Marcel Schuman 5
4  Jack Duijf 5
5  Han Wismans 5
6  Jan Brandt   4,5
7  Iwan Sentjens 4
8  Wil Lindelauf 3
9  Léon van Duren   2,5
10 Ben Kusters 1

Arthur stond de hele tijd aan kop, maar helemaal vlekkeloos verliep het niet, in minstens drie partijen stond hij in materiaal achter, maar zijn tegenstanders gaven of het materiaal terug of hadden teveel tijd gebruikt om te kunnen winnen. Oud svl-lid Geert liet zien het schaken niet te zijn verleert, met 6 uit 9 werd hij fraai tweede. Voor de plaatsen 3 t/m 5 moesten de Sonne-Bonne Berger punten uitkomst bieden, oftewel, wie had de sterkste tegenstanders verslagen. En daar kwam Marcel als beste naar voren.

Arthur Hendrickx winnaar Arthur-Hendrickx-Trofee 2019/2020.