Leudal 1 wint voor de 2e keer op rij.

Leudal 1 tijdelijk lijstaanvoerder!!

Arthur Hendrickx kwam door een foute zet al snel een toren tegen een paard en pion achter.
Maar door actief eigen spel en verdedigend spelen van de tegenstander won Arthur na ca. twee uur spelen deze kwaliteit terug en daarbij ook nog een pion extra. Hierna beoordeelde de tegenstander van Arthur de stelling verkeerd en gaf nog eens twee pionnen weg waarna opgave volgde.
Vlak hierna bood de tegenstander van invaller Frits Smeets in een betere stand (pion meer) remise aan omdat hij de stelling niet vertrouwde. Frits nam het remise aanbod meteen aan.
Ruim een half uur later verloor onze eerste bordspeler Jan Broekhuis van zijn tegenstander (die tegenstander had al 20 jaar niet meer actief geschaakt, maar dat was niet echt te merken!) Hans Kivits was met een gambiet begonnen en kwam steeds beter te staan, zeker nadat hij een stuk won. Na ruim vier uur spelen gaf zijn tegenstander dan ook op. Hierna wist Oscar Freriks een dame eindspel met een pion meer tot winst te voeren. Nu de overwinning voor Leudal 1 al een feit was bood de tegenstander van Henk van Meegen remise aan, hoewel hij materieel gelijk stond met Henk, maar positioneel zeer zeker beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *