Paasschaak 2015 geslaagd

Betere opkomst dan in 2014

Traditioneel wordt onder het genot van chocolade eitjes en hardgekookte eieren het Paasschaak gehouden. Ook dit jaar bestond het evenement uit het zogenaamde dubbelschaak. Bij het dubbelschaak staan de tafels met schaakborden in een grote kring met evenveel spelers in de binnenring als buitenring, waarbij iedereen over twee rondes 2x tegen twee tegenstanders tegelijkertijd schaakt. De indeling van de groepen gebeurt op basis van loting.

De buitenring bestond uit Hans van der Vliet, Frits Hinssen, Hans Kivits, Har Vossen, Ben Kusters, Jack Sonnemans, Arthur Hendrickx en Peter Sonnemans.
De binnenring bestond uit Henk van Meegen, Chan, Leon van Duren, Han Wismans, Jack Duijf, Frits Smeets, Marcel Schuman en Diana Maas.

Totaal 16 schakers die meededen, twee meer dan de vorige editie, desondanks kon Arthur weer veel eieren mee terug nemen naar Heythuysen!

De buitenring won de eerste ronde met miniem verschil van 8½ tegen 7½, de tweede ronde werd een ruime overwinning voor de binnenring met 9 overwinningspunten! Dat betekent dat uiteindelijk toch de binnenring, met in hun gelederen twee dames, wat toch een extra voordeel is, met 16½ tegen 15½ van de buitenring wist te winnen.

De binnenring was dit jaar wederom winnaar van het Paasschaak.

Niemand wist vier partijen te winnen. Arthur Hendrickx kwam nog het verst met 3½ overwinningspunten en 6 personen wisten 3 punten te veroveren. Om dan maar gelijk naar statistieken over te stappen 43,7% van de deelnemers scoorden 67% van alle punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *