Leudal naar winst tegen ’t Pionneke

Team 2 en 3 winnen met grote cijfers.

In de 4e ronde van de LiSB heeft Leudal met 4,5 – 3,5 gewonnen van Pionneke 2 uit Roermond.
Pionneke is altijd een lastige tegenstander. Arthur Hendrickx gaf een stuk weg en moest al snel capituleren. Gelukkig wist René Snoeck met zijn overwinning de stand weer gelijk te trekken. Jack Sonnemans bracht Leudal op voorsprong, maar het was nota bene Naomi de Ridder (ook lid van SV Leudal, maar spelend voor Roermond) die Roermond weer langszij bracht door haar mooie overwinning op Jan Broekhuis.
Na deze 2-2 stand was er nog van alles mogelijk. Hans Kivits versloeg Gerrit de Wit en bracht opnieuw Leudal op voorsprong. En nadat ook Geert Gabriëls zijn partij wist te winnen stond het al 4-2 voor Leudal.
Ruud van Meegen stond iets beter en bood slim remise aan. Dit kon Rob Loose niet weigeren waardoor voor Leudal de winst een feit was. Raoul Lemmen vocht nog verbeten een moeilijk toreneindspel uit. Helaas kon hij de theoretische remisevarianten niet gevonden krijgen en moest uiteindelijk de strijd staken.
Door deze 4,5-3,5 overwinning kan Leudal weer naar boven kijken.

Het 2e team van Leudal verpletterde HSDV uit Helden door met maar liefst 6,5-1,5 te winnen. Een remise in de vooruit gespeelde partij van Oscar Freriks en de nederlaag van Marcel Schuman waren de enige verliespunten. Overwinningen waren er voor Remco Claessen, Martijn Vossen, Iwan Sentjens, Judith en Henk van Meegen, en Peter Metsemakers. Door deze overwinning blijft het team op de ranglijst op het vinkentouw zitten. Slechts 1 puntje achter de 3 koplopers. Leudal 2 doet nog volop mee voor de prijzen.

Het 3e team speelde een mooie wedstrijd en won met 3-1 tegen GESS 3. Opvallend was hier de mooie overwinning van Yulian de Ridder.


Yulian de Ridder; een mooie overwinning.

Ook Han Wismans en Leon van Duren wisten te winnen terwijl Chan Wismans helaas verloor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *