Vriendschappelijk treffen met HSDV weer drukbezet

Onderlinge vriendschappelijke banden versterkt.

Op maandag 17 oktober 2011 vond de voor het derde achtereenvolgende jaar een vriendschappelijke wedstrijd plaats tussen de Heldense Schaak- en Damvereniging en Schaakvereniging Leudal. Deze keer was de HSDV de gastheer.

Dit jaar deden 10 spelers van het Leudal en 11 spelers van Helden e.o. mee. De wedstrijdleiders Eddy en Nico speelde om beurten, zodat er 2 tientallen ontstonden. Er werden 6 partijen gespeeld van 10 minuten per speler per partij.

In de eerste ronde werd er geschaakt, waarbij SV Leudal nipt won met 11-9. Vervolgens volgden er 2 rondes op het dambord. Ronde 2 werd verrassend 10-10, de leden van Leudal hadden blijkbaar flink geoefend. De volgende ronde liet de HSDV wel zien dat ze tevens een damclub was, door met 12-8 te winnen.
Hierna volgde 2 rondes schaken, waarin SV Leudal revanche nam door 2x met 14-6 te winnen.
De zesde en laatste ronde werd er weer gedamd. Ondanks dat deze keer HSDV met 14-6 won, bleek wederom dat de Midden-Limburgse club sterker was dan de Noord-Limburgse en won met 63-57.