Wafelschaak 2010 traditioneel gezellig

Tom Meeuwissen verslaat Dirk van Dooren.

Tijdens het traditionele jaarlijkse wafelschaak konden de spelers van Leudal samen met hun gasten meedoen aan een simultaan.
Dit jaar traden Dirk van Dooren en Ivan Utama op als simultaangevers. Onder het genot van (natuurlijk) wafels werd er op vriendschappelijke wijze gespeeld. De sportiviteit stond voorop. Dit jaar kon naast de vele wafels ook weer genoten worden van eigen gebakken knieperkes. Deze Drenthse specialiteit vond gretig aftrek bij de spelers.

Onze nieuwe gast Dirk van Dooren (Brabants kampioen bij de senioren en Fidemeester) nam het op tegen de jeugd. Ondanks het Limburgs kampioenschap dat nog in volle gang was in Valkenburg, was de opkomst bij de jeugd goed. Het was prettig te constateren dat ook verschillende ouders deelnamen aan dit gezellige evenement. Er werd fanatiek geschaakt. Dirk speelde erg ontspannen en voelde goed aan hoe je met jeugd om moet gaan. Soms zelf stond Dirk gewonnen. Dan wilde de jeugdspeler opgeven. Maar dan zij Dirk: Weet je zeker dat ik gewonnen sta?
En dan draaide Dirk het bord om waarna de jeugdspeler de winnende stelling mocht uitspelen. Laat maar zien dan zei Dirk. En vervolgens werd de partij verder gespeeld.
Door dit sportieve optreden wisten toch nog 6 spelers remise te bereiken. Augustyn en Charlotte Caris, Max Maas, Ruben Damen, en Rick en Bas Thommassen.
Tom Meeuwissen bewees dat hij weer helemaal terug is en wist als enige Dirk te verslaan.

Alle bovengenomede speler ontvingen elk een mooie prijs, en die was dan ook dik verdiend.

Ivan Utama had het bij de volwassenen van Leudal nog zwaarder. Dat bleek ook wel toen de uitslagen bekend werden. Van de 16 partijen moest hij maar liefst 3 nederlagen toestaan en 2 remises. Daaruit blijkt ook dat het schaken bij Leudal in de breedte steeds sterker wordt.
Remises waren er voor Peter Metsemakers en Hans Kivits (die bij hoge uitzondering weer eens meespeelde, normaal verzorgt Hans de catering!).
Jack Sonnemans, Arthur Hendrickx en Coen Oosse wisten Ivan te verrassen en dwongen hem tot opgeven.

Het was een geslaagde avond waarbij tot ver na twaalven werd nageschaakt aan de bar. De opkomst was wederom goed te noemen. De gezelligheid was enorm en de spelvreugde en sportiviteit belooft veel voor de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *