Leudal behaalt succes bij Limburgs jeugdkampioenschap

3 Titels, 3 maal zilver en 2 maal brons voor Leudal.

In Houthem-Valkenburg werd tijdens de kerstvakantie het 52e Persoonlijk Jeugd Kampioenschap van Limburg (PJKL) gehouden. Het PJKL werd georganiseerd door de vereniging MSV-VSM onder auspiciën van de LiSB. De accommodatie van Adelante Zorggroep gelegen in het pittoreske Houthem St.Gerlach bleek een prima accommodatie voor de jeugdschakers. Maar liefst tachtig deelnemers streden met elkaar. Niet alleen om de Limburgse titel, maar ook om de verschillende plaatsen op het Nederlands Kampioenschap 2011.

Naomi de Ridder meisjeskampioen B; Ruud van Meegen 2e B.
In de A categorie werd al snel duidelijk wie het er voor het zeggen had: Thijmen Smith (SV Venlo) is de naam. Vooraf al torenhoog favoriet met een rating van 2100, maakte hij deze rol volledig waar. Met uiteindelijk een score van 7 uit 7 liet hij iedereen ver achter zich. De B categorie was enorm spannend. Op de derde dag beslisten Ruud van Meegen (SV Leudal) en Tim Yue (MSV-VSM) daar wie deze categorie zou gaan winnen. Ruud leek weliswaar wat beter te staan, maar Tim had nog een trucje in huis en won daarmee de partij. Op de laatste dag kwam zijn overwinning niet meer in gevaar. Tim bleef een half punt voor op Ruud. Bij de meisjes stond al vast dat Naomi de Ridder (SV Leudal) ging winnen. Ze deed dit echter knap met een hoge klassering in dit sterke (jongens-)veld.
Remco Claessen (SV Leudal) eindigde hier op een 6e plaats in de B-categorie.

Judith van Meegen meisjeskampioen C; Ashley Parren 2e meisjes C. Rens van Dael 3e D.
In de CD categorie was de ontwikkeling erg spannend. Na de eerste dag stonden Judith van Meegen (SV Leudal) en Freek Hegge (Tegelse SV) op een gedeelde eerste plaats. Op de tweede dag bleef Freek alleen over op de eerste plaats en op de derde dag was het Joris Geene (MSV-VSM Maastricht) die -toen de rook was opgetrokken- op de eerste plaats bleek te staan. De nog D speler uit Maastricht bleek over de langste adem te beschikken en passeerde op de laatste dag Freek. Judith van Meegen bleek de sterkste bij de meisjes. Ondanks hevige concurrentie van Ashley Parren (SV Leudal) en de verrassende Wing Kee Yiek (’t Pionneke, Roermond) bleek Judith aan het einde de beste.
Rens van Dael en Jesper Huibers (beide SV Leudal) eindigde op een 3e respectievelijk 4e plaats in de D-categorie.

Yulian de Ridder kampioen E, Siem van Dael 2e E.
De E categorie was met 28 (!) deelnemers de grootste. Hierin leek heel even een verrassing op komst: de als eerste geplaatste Yulian de Ridder (SV Leudal) ging in de eerste ronde onderuit. Maar hij herstelde zich heel knap en won uiteindelijk prima. Siem van Dael (eveneens SV Leudal) werd daarin 2e, voor een H speler een knappe prestatie. Bij de meisjes won een nieuwkomer, Maartje Voogt uit Cadier en Keer.

Iva Huibers 3e meisjes F.
In de FGH categorie werd door Filip Maessen (SV Voerendaal) de F categorie gewonnen. Bij de meisjes won Ilse Geene (MSV-VSM Maastricht). In de G categorie win Kasper Kunowski (Ultimo Vero Echt), terwijl bij de meisjes ook alweer een nieuwkomer, Githa Oltmans (MSV-VSM Maastricht), won. In de H categorie won Yannick Feenstra (Tegelse SV), die na zijn succes op het NK Rapid (2e), nu eerste werd. Iva Huibers (SV Leudal) werd hier 3e bij de meisjes in de F categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *