Wafelschaak 2009 een gezellige avond

Jeugd en volwassenen beleefden mooie simultaan.

Tijdens het traditionele jaarlijkse wafelschaak konden de spelers van Leudal samen met hun gasten meedoen aan een simultaan.
Dit jaar traden Terry van der Veen en Eduard Coenen op als simultaangevers. Onder het genot van (natuurlijk) wafels werd er op vriendschappelijke wijze gespeeld. De sportiviteit stond voorop. Dit jaar kon men ook nog genieten van eigen gebakken ‘knieperkes’. ┬áDeze Drenthse specialiteit vond gretig aftrek bij de spelers. En of het aan de knieperkes lag weten we niet. Maar de resultaten van de deelnemers waren nog nooit zo goed als dit jaar.

Terry speelde tegen de jeugd. Vanwege het Limburgs kampioenschap dat nog in volle gang was in Venlo, was de opkomst bij de jeugd minder dan andere jaren. Maar toch werd er fanatiek geschaakt. Terry had het moeilijk en moest dan ook 3 remises toestaan.


Terry aan het werk tegen de jeugd.

Op een totaal van 16 partijen is dat toch nog een mooi gemiddelde. Van alle deelnemers wisten Lisan Thommassen, Nabila van der Veen en Ruben Daamen een keurige remise te behalen. Hun rustige spel werd beloond. Ze ontvingen elk een mooie prijs, en die was dan ook dik verdiend.


De winnaars bij de jeugd. V.l.n.r. Lisan Thommassen, Nabila van der Veen en Ruben Daamen.

Eduard Coenen had het bij de volwassenen van Leudal nog zwaarder. Dat bleek ook wel toen de uitslagen bekend werden. Van de 20 partijen moest hij maar liefst 4 nederlagen toestaan en 6 remises. Daaruit blijkt ook dat het schaken bij Leudal in de breedte steeds sterker wordt.


Tsja Ed, Leudal speelt niet voor niets promotieklasse!

Remises waren er voor Arthur Hendrickx, Han Wismans, Frits Smeets, Judith Hendrix, Coen Oosse en Martijn Vossen. Maar de verrassingen kwamen dit keer van Peter Metsemakers, maar vooral van Oscar Freriks, Henk van Meegen en Flip Werter die op geweldige wijze Eduard op de knieen wisten te krijgen.

Het was een geslaagde avond waarbij tot ver na twaalven werd geschaakt. De opkomst was boven verwachting. De gezelligheid was enorm en de spelvreugde en sportiviteit belooft veel voor de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *