7 Kampioenen van Limburg bij de jeugd

SV Leudal levert andermaal meeste Limburgse jeugdkampioenen

Tijdens het Limburgs kampioenschap schaken voor de jeugd dat gehouden werd in Venlo tussen Kerst en Nieuwjaar heeft SV Leudal 7 kampioenen geleverd.
Maar liefst 10 deelnemers van Leudal belandden op het ere-schavot.

A-categorie.
Ruud van Meegen behaalde een meer dan verdienstelijke 2e plaats. Met maar liefst 5 uit 7 bleef hij vele concurrenten voor. Alleen winnaar Egbert Clevers (die zijn 11e titel binnenhaalde) bleef hem voor.
Oscar Freriks stelde met 1,5 punt teleur.

Bij de meisjes behaalde Judith Hendrix de titel. Ze bleef concurrente Marina van Vliembergen een half punt voor.

B-categorie.
Remco Claessen wist hier de Limburgse titel binnen te halen. Tussen het veld van A-spelers behaalde Remco een prachtig resultaat van maar liefst 3,5 punt. Dat zou goed geweest zijn voor een gedeelde 5e plaats in de A-categorie.

C-categorie.
Hier leverde Naomi de Ridder andermaal een puike prestatie door met 7 uit 9 ruim eerste te worden bij de meisjes. Ze werd zelfs 2e in de eindrangschikking met de jongens.
Lars Huibers (4 uit 9), Ruben Damen en Glen Parren (beide 2 uit 9) konden geen vuist maken en eindigde respectievelijk op een 12e, 14e en 15e plaats.

D-categorie.
Hier bleek Judith van Meegen bij de meisjes de sterkste. Met 14,5 uit 17 bleef ze teamgenoot Ashley Parren (12 uit 17) ruim voor en werd Limburgs Kampioen. Ashley werd knap 2e bij de meisjes. Charlotte Caris (3 punt) en Nabila van der Veen (2,5 punt) vielen met een 4e en 5e plaats net buiten de prijzen.

Bij de jongens deden Lars Huibers (13 punten) en Pim Verstegen (8 punten) goed mee maar haalde met een respectievelijke 5e en 9e plaats geen ere-plaatsen.

E-F-G-H-categorie.
De leeftijdscategorieen E, F, G en H speelden samen in 1 competitie. Alle deelnemers van Leudal vielen hier in de prijzen.
Allereerst behaalde Rens van Dael een keurige 3e plaats in de E-categorie, met 7,5 uit 12.
In de F-categorie was Yulian de Ridder heer en meester. Met 8 uit 12 werd hij duidleijk Limburgs kampioen. In de G-categorie ging de titel bij de meisjes naar Iva Huibers (3 punt), terwijl in de H-categorie Siem van Dael voor een davernde verrassing zorgde. Met maar liefst 9 punten uit 12 wedstrijden (1,5 punt meer dan zijn oudere broer en dat in dezelfde competitie!!) sleepte hij de titel binnen. Een prestatie van formaat.

Met maar liefst 7 Limburgse Kampioenen, twee tweede plaatsen en één derde plaats, kan SV Leudal terugzien op een meer dan voortreffelijk Limburgs Kampioenschap. Leudal heeft weer heel duidelijk haar visitekaartje afgegeven in Limburg. En wie weet wat deze kanjers straks bij de Nederlandse Kampioenschappen gaan presteren. Hou ze in de gaten. Het zijn geen ééndagsvliegen. Leudal telt mee bij het schaken bij de jeugd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *