Jack Sonnemans winnaar Arthur Hendrickx Trofee 2009/2010

Uitstekende start met winst in snelschaakkampioenschap.

Met de opening van het seizoen werd voor de achtste maal om de Arthur Hendrickx trofee gestreden. Het officiƫle snelschaakkampioenschap van onze club. Aan deze editie deden 21 personen mee verdeeld over 4 poules van 5 of 6 spelers. Na deze poule indeling speelden de nrs 1, de nrs 2, de nrs 3, etc. tegen elkaar. Uit de loting van de voorrondes kwamen al enkele sterke spelers bij elkaar in de poule. De seizoensopening ging al meteen knallend van start. Na het optrekken van de kruitdampen van de voorronde bleek dat in de eerste poule Raoul Lemmen, Jack Duijf en Coen Oosse gelijk geƫindigd waren. Loting moest uitkomst bieden en het was Raoul die naar de finalepoule mocht.
De finalepoule werd gevormd door Raoul Lemmen, Marcel Schuman, Jack Sonnemans en Frits Smeets. Uit de laatste partij, tussen Raoul en Jack, zou de winnaar komen. Het was een potje snelschaak op het scherpst van de snede waarbij beide spelers nog maar enkele seconden op de klok hadden staan. Het was Raoul die remise aanbood wat Jack accepteerde. Wie was nu winnaar van de Arthur Hendrickx trofee?
De reglementen brachten uitkomst, het was Jack die met zwart een half punt meer had behaald en dus snelschaakkampioen werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *