Leudal keert terug naar promotieklasse

Ongeslagen kampioen in de 1e klasse.

Leudal ging dit jaar helemaal voor het kampioenschap. De te kloppen ploeg was dit jaar echter Pionneke 2 uit Roermond. Op papier een veel sterker team. Toch had Leudal goeie kansen omdat het team in de breedte erg sterk is.
De onderlinge krachtmeting tussen de 2 favorieten eindigde onbeslist. Maar omdat Roermond tegen Arx niet verder kwam dan een gelijkspel was het Leudal dat voor de laatste ronde met 1 matchpunt voorsprong aan de leiding ging. Een overwinning op Blerick was dus voldoende.
Na een half uur spelen ging bij Sjef Senden van Blerick zijn mobiel af. Reglementair betekent dit een nederlaag. Hans Kivits wenste echter op deze wijze niet kampioen te willen worden en verzocht Sjef verder te spelen. Uiteindelijk won Hans als nog vrij gemakkelijk zijn partij in 19 zetten. En nadat ook Iwan Sentjens en Joost Schreurs hun partij winnend afsloten was het al vrij snel 3-0 voor Leudal. Arthur Hendrickx kon geen potten breken en moest zijn meerdere erkennen; 3-1 dus. Leon van Duren speeld als vanouds een krankzinnige wedstrijd. Meerdere malen miste zijn tegenstander de winnende voortzetting. Leon maakte het zo ingewikkeld dat zijn tegenstander in een gewonnen stelling volledig misgreep en Leon alsnog wist te winnen. 4-1 voor Leudal. Prahlada Belle had de avond tevoren behoorlijk aan Bachus geofferd. Dit was overigens uitgelokt door de bekende Roermondse speler Joost H. Het plannetje lukte want Prahlada speelde niet best en verloor. 4-2
Coen Oosse had lange tijd het betere van het spel, maar moest uiteindelijk in een eindspel met ongelijke lopers in remise berustten. Dit betekende echter wel de definitieve overwinning. Peter Mestemakers tenslotte stond de gehele partij beter, had initiatief maar kon het net niet tot winst brengen. De eindstand werd hierdoor 5-3 voor Leudal.
Het volgend seizoen speelt Leudal hierdoor weer op het hoogste provinciale niveau. De promotieklasse.


V.l.n.r.: Joost Schreurs, Coen Oosse, Iwan Sentjens, Peter Metsemakers, Leon van Duren, Arthur Hendrickx, Hans Kivits en Prahlada Belle. foto: P. Metsemakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *