Arthur Hendrickx bekerwinnaar

Verdiende titel in spannende finale.

In een spannende finale Arthur Hendrickx de JP-Trofee te winnen. In de rapidpartijen waarin elke speler een half uur bedenktijd kreeg, kwam Arthur als overduidelijke winnaar uit de bus. Met 3 punten uit 3 wedstrijden was hij echt de sterkste. De overige 3 spelers, Hans Kivits, Leon van Duren en Wouter Smeets, eindigden gedeeld 2e met elk 1 punt. Na loting mocht Hans als 2e eindigen, Leon als 3e en Wouter als 4e.
Ondanks het grote verschil in de score was de finale wel spannend.
In de eerste ronde versloeg Hans Kivits met de witte stukken Leon van Duren in een open aanvallende partij. Arthur versloeg Wouter in een bloedstollend eindspel.
In de tweede ronde wist Arthur ook van Leon te winnen. Hans kwam te kort tegen Wouter. Hiermee behaalde Wouter zijn revanche voor zijn partij tegen Hans in de halve finale.
De derde ronde moest de beslissing brengen. Immers in de laatste partij kon Hans door van Arthur te winnen ook nog de titel veroveren. In de franse opening koos Hans echter een verkeerde voortzetting waarna zijn stelling zienderogen verslechterde. Arthur maakte geen fouten meer en won. Daardoor bleef Hans op 1 punt steken en eindigde Arthur op 3 punten.
Leon versloeg verrassend Wouter en eindigden hierdoor ook op 1 punt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *