Oscar Freriks leidt Leudal 2 naar overwinning

Royale 4-2 overwinning op Helden.
Ook Leudal 3 wint.

Na het behaalde kampioenschap van het vorige jaar mag Leudal 2 het dit seizoen een klasse hoger proberen. Het voornaamste doel is handhaven, maar met een vernieuwd team, dat bestaat uit een combinatie van jong talent en meer ervaren spelers mag toch af en toe gehoopt worden op een kleine verrassing.
In de eerste competitiewedstrijd tegen het op papier sterker geachte H.S.D.V 1 uit Helden was het meteen raak. Leudal 2 ging voortvarend van start. Op bord 1 speelde Iwan Sentjes met zwart. In een recordtempo zette hij een scherpe stelling op het bord waardoor zijn tegenstander in de verdediging werd gedrukt. De aanvalsdrift van Iwan werd al vrij snel beloond doordat zijn tegenstander een stuk in de aanbieding deed. Het eerste bordpunt in de 2e klasse was daarmee een feit. Een half uur later behaalde Han Wismans op bord 5, eveneens spelend met de zwarte stukken een keurige remise. Optisch leek zijn tegenstander iets beter te staan maar door degelijk spel van Han was er geen doorkomen aan. Daarna was er een daverende verrassing op bord 6 waar jeugdspeler Oscar Freriks met wit een prachtige overwinning behaalde. Door achtereenvolgens een pionoffer en een torenoffer wist Oscar zijn ervaren tegenstander mat te zetten en de tussenstand daarmee op 2,5-0,5 te zetten. Er moest nu nog een half puntje uit het vuur worden gesleept om in ieder geval gelijk te spelen. Andere jeugdspeler Martijn Vossen had dit goed begrepen want hij schoof op bord 2 met de witte stukken zijn stelling vakkundig dicht. Zijn tegenstander zag de bui al hangen en accepteerde het remise aanbod van Martijn. Met nog twee borden te gaan mocht er stiekem gehoopt worden op een overwinning. Het was Huub Vossen, de grootvader van Martijn, die met de zwarte stukken op bord 3 het verlossende halfje binnenhaalde. Huub had met zijn kenmerkende schaakstijl een pionnetje verorberd en zichzelf geleidelijk in een betere stelling gewerkt. Toen zijn tegenstander remise aanbood accepteerde Huub, met het oog op het teamresultaat en de situatie op het andere bord, de remise. Op bord 4 tenslotte was Wim Oosse, spelend met de witte stukken, een pion achter gekomen, maar wist hard werkend als altijd, na een pionneneindspel te manoeuvreren dat in remise eindigde. De eindstand werd daarmee bepaald op 4-2 in het voordeel van Leudal 2. Kortom een fantastische overwinning en een geweldige teamprestatie voor de promovendus in de 2e klasse B van de Limburgse schaakbond

Leudal 3 opent seizoen met overwinning

Leudal 3 wist met 2,5-1,5 te winnen van H.S.D.V 2 uit Helden. Overwinningen waren er voor Lei Silkens en Frits Smeets. Hans van der Vliet speelde remise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *