Leudal verliest belangrijk duel tegen Maastricht

MSV-VSM met 2,5 – 5,5 te sterk.

S.V. Leudal heeft in de thuiswedstrijd tegen MSV-VSM uit Maastricht een gevoelige nederlaag geleden. Het werd 5,5 – 2,5 in het voordeel van de Maastrichtenaren. De spelers van Leudal waren geen enkel moment in de wedstrijd. MSV-VSM tot dan de rode lantaarndrager in de promotieklasse speelde erg sterk. Raoul Lemmen (bord 5) moest het eerst opgeven. Invaller Joost Schreurs (aan bord 8) maakte echter na 10 minuten de gelijkmaker door vrij eenvoudig zijn partij te winnen. Op het zesde bord was het Coen Oosse die Leudal zelfs heel even aan de leiding bracht. Binnen 10 minuten maakte Maastricht een eind aan de asporaties van Leudal. Leon van Duren (bord 1), Arthur Hendrickx (bord 3) en Peter Metsemakers (bord 2) verloren waardoor het 2 – 4 werd voor MSV-VSM. John Steuten (bord 7) en HAns Kivits (bord 4) vochten verbeten verder. Uiteindelijk moest ook John zijn koning omleggen waarna de nederlaag een feit was. Hans Kivits had de partij kunnen beslissen echter miste de juiste voortzetting waardoor hij genomegen moest nemen met een gelijk spel. De eindstand werd hierdoor 5,5, – 2,5 in het voordeel van Maastricht.

8. Venlo 2……….4-1….13,5-18,5

Het tweede team van Leudal speelde een heel goede wedstrijd en won verdiend met 3 – 1 van HSDV 2 uit Helden. Martijn Vossen aan het vierde bord opende de score, waarna zijn grootvader Huub Vossen aan het derde bord remiseerde. Wouter Smeets aan bord 2 won waarna Theo Delil op bord 1 met een gelijspel de eindstand op 3 – 1 bepaalde. Door deze overwinning houdt Leudal2 een kans op het kampioenschap.