Leudal speelt goede wedstrijd

Nipt verlies van 5 – 3 tegen DJC-2.

S.V. Leudal heeft in de uitwedstrijd tegen DJC 2 uit Stein een kleine nederlaag geleden. Het werd 5 – 3 in het voordeel van de Steindenaren. Toch speelden de Midden-Limburgers niet onverdienstelijk. Met maar liefst een half team invallers maakten de Leudalspelers er nog een spannende wedstrijd van. Al binnen het uur was het Hans Kivits die de score opende. Zijn tegenstander ging in de fout op de 11e zet waarna Hans het met een prachtige zet meteen uitmaakte. Binnen 10 minuten trok Stein de stand gelijk. Huub Vossen verloor. Een uur later kende Leudal een zwakke fase en scoorde Stein 3 maal binnen het kwartier. Wouter Smeets, Martijn Vossen en Coen Oosse verloren. Hierdoor keek Leudal al tegen een 4 – 1 achterstand aan. John Steuten die een remise aanbod kreeg moest dit afwijzen. Immers dat zou de definiteve nederlaag betekenen. John speelde door en zijn inzet werd beloond. In een onachtzaam moment wist john zijn tegenstander plots mat te zetten. 4 – 2 dus. Theo Delil en Raoul Lemmen waren nog volop in gevecht en hadden de beste kansen. Raoul Lemmen had materiaal meer maar een paard extra in een eindspel met toren bleek niet voldoende voor de winst. Ook Theo Delil kon zijn loper meer niet in winst omzetten. Door deze 2 remises werd de eindstand 5 – 3. Een zeer goed resultaat.

8. MSV-VSM……3-1….9,0-15,0

Het tweede team van Leudal speelde met een verzwakt team (de helft was uitgeleend als invaller aan het eerste team) tegen Blerick. Het werd een dikke nederlaag van 3,5 – 0,5. Han Wismans wist de eer te redden.
Het derde team van Leudal speelde tegen het zeer sterke team van ’t Pionneke 4 uit Roermond. Ze werden kansloos met 4 – 0 veslagen.