De Hans Kivits-Cup

Verslag van de voorronde van 15 Februari 2004

Op zondag 15 februari namen 32 jeugdschakers deel aan de voorronde van de bekercompetitie voor de jeugd, de “Hans Kivits-Cup”. Dit toernooi is het officieuze jeugd-snelschaakkampioenschap van SV Leudal. De deelnemers speelden 3 rondes van elk 3 partijen, met slechts 7 minuten bedenktijd per persoon per partij. De nummers 1 t/m 8 van de voorronde plaatsen zich voor de hoogste finalegroep, waarin op zondag 7 maart gestreden gaat worden om de prestigieuze beker. De andere deelnemers worden op de finaledag eveneens ingedeeld in groepen van 6 tot 8 spelers, waarin ook prijzen te verdienen zijn.

Uitslag voorronde
In de voorronde stelden de winnaars van de afgelopen twee jaar, Dominique Geelen (Haelen) en Jop Teepen (Neer) zich nadrukkelijk kandidaat voor een tweede titel: beiden scoorden 8 punten uit 9 partijen. Omdat Jop in de laatste ronde eerste werd in de hoogste poule is hij de winnaar van de voorronde. Voor de finale maakt dat overigens niets uit, want dan begint iedereen weer met een schone lei.
Roy Veugen (Roggel) won twee jaar geleden de voorronde en was toen in de finale heel dicht bij de titel. Dit jaar lijkt hij opnieuw een grote kanshebber. Hij bracht Jop zijn enige nederlaag toe en eindigde met een fraaie score van 7 uit 9 op de derde plaats.
De opvallendste prestatie werd geleverd door Judith Hendrix (Haelen). Hoewel zij pas anderhalf schaakt bereikte ze nu al gemakkelijk de finale. Een verrassing was de finaleplaats van Jeroen Timmermans (Panningen), die bij de interne competitie in de tweede divisie uitkomt. Ook eerste divisie speler Claudio Geelen (Haelen) presteerde bijzonder goed. Hij bereikte voor het tweede jaar op rij de finale.
De beste nieuwkomers van dit seizoen waren Ruud van Meegen (Kessel), Alexander Hauth (Maasbree) en Nicky Jonkers (Roggel). Zij scoorden alle drie 4 punten.

Eindstand (top klassement)

1. Jop Teepen Neer 8
2. Dominique Geelen Haelen 8
3. Roy Veugen Roggel 7
4. Judith Hendrix Haelen 7
5. Oscar Freriks Haelen 7
6. Jeroen Timmermans Panningen 7
7. Claudio Geelen Haelen 6
8. Kir Rosman Roggel 6
9. Dennis Veugen Roggel 5
10. Merijn Swinkels Heythuysen 5
11. Jeroen Simons Heythuysen 5
12. Joost Simons Heythuysen 5
13. Stan Achten Haelen 5
14. Paul Suntjens Heythuysen 5
15. Perry Gorissen Haelen 4,5
16. Jeroen Nagtegaal Heythuysen 4
17. Ruud van Meegen Kessel 4
18. Martijn Timmermans Panningen 4
19. Alexander Hauth Maasbree 4
20. Wouter Simons Heythuysen 4
21. Nicky Jonkers Roggel 4
22. Jules Rulkens Roggel 4
23. Bas v.d. Beuken Roggel 4
24. Thijs Kivits Grathem 4

Planning
De planning voor de komende weken ziet er als volgt uit:
22 februari : •Carnaval, geen schaken.
29 februari laatste inhaalronde tweede periode interne competitie.
7 maart : •Finale Hans-Kivits Cup, geen instructie en interne competitie.
14 maart : •Begin derde periode interne competitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *