Jeugdspelers S.V. LEUDAL succesvol in internationaal tournooi

Basisschool DE LEERLINGST uit Haelen scoort goed in AKEN

1 november nam een team van basisschool De Leerlingst uit Haelen deel aan een groot internationaal scholen-kampioenschap in Duitsland. Het werd gehouden in het Eurogress in Aken. Op het toernooi waren maar liefst 150 teams aanwezig uit Nord-Rhein-Westfalen, Belgie en Limburg. De groep waar de Leerlingst in speelde, de categorie 1991 en jonger, bestond uit 27 teams.
Het team van de Leerlingst bestond uit Oscar Freriks, Claudio Geelen, Perry Gorissen en Judith Hendrix. Alle vier de spelers zijn tevens lid van schaakvereniging Leudal.
Het toernooi begon met enige vertraging doordat een aantal teams te laat kwamen of zich niet aangemeld hadden in de juiste categorie, maar daarna verliep het toernooi voortreffelijk. In de pauzes of tussen de spelen door konden de begeleiders en de spelers zelf deelnemen aan een gewone simultaan of zelfs aan een blindsimultaan en er waren in ruime mate allerlei kinderspelen aanwezig.
De speeltijd per partij bedroeg 15 minuten per persoon, en er werden 7 rondes gespeeld.
Het team begon ‘s morgens met een gelijk spel, winst en een verlies, maar na een lange middagpauze waren de spelers goed warm gedraaid en werd er ’s middags driemaal achter elkaar met ruime cijfers gewonnen. De uitslag van de vijfde ronde werd door de toernooi-organisatie verkeerd ingevuld (0-4 verlies i.p.v. 4-0 winst). De uitslag werd vrij snel gecorrigeerd maar de indeling niet, hierdoor kreeg de Leerlingst in de zesde ronde waarschijnlijk een iets lichtere tegenstander dan normaal en werd er ook weer ruim met 4-0 gewonnen. In de laatste ronde moest er tegen een team van het Gymnasium uit Würselen minimaal gewonnen worden om de tweede plaats te bereiken.
Helaas, dit lukte niet, er werd met 2-2 gelijk gespeeld, waardoor de eindstand er aan de top als volgt uitzag:

1. Gymnasium Paderborn:…….14 MP..22,5.BP
2. Gymnasium Würselen:……..11 MP..18,5 BP
3. Basisschool de Leerlingst:…10 MP..20 BP

De persoonlijke score van de spelers (in bordvolgorde)