Leudal 1 verlies en moet afwachten, Leudal 2 veilig

Seizoen 2015-2016 van de schaakcompetitie in Limburg is weer afgelopen. Op zondag 3 april werden  in ’t Kerkeböske in Helden de laatste rondes gespeeld van de Limburgse Schaakbond.

Alle teams uit heel Limburg kwamen hier bijeen om de laatste wedstrijden te spelen.

Het eerste team, spelend in de promotieklasse, moest aantreden tegen het 2e team van Venlo. Om zeker te zijn van klasse behoud moesten hier punten gepakt worden.

Helaas liep het niet helemaal naar wens. Het team begon goed met een snelle remise van Iwan Sentjens en snelle winst van Henk van Meegen.

Maar Arthur Hendrickx zag zijn goede stelling in rook opgaan nadat hij een penning over het hoofd gezien had. Met het gelijkspel in de partij van Hans Kivits was de tussenstand nog 2-2.

Jan Broekhuis speelde op het eerste bord een boeiende partij, waarbij de kansen heen en weer leken te gaan. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met remise.

Omdat Jack Sonnemans en invaller Har Vossen hun partijen verloren hadden was de stand nu 4,5-2,5 voor Venlo.

Geert Gabriëls kwam in een lastig toreneindspel terecht. Met secuur spel wist hij de winst binnen te halen. De eindstand was dus een geringe nederlaag van 4,5 – 3,5

Het tweede team deed het dit keer beter. Ze begonnen de strijd tegen Gess uit Geleen met een achterstand van 1 punt, doordat Har Vossen in het eerste team moest invallen.

Maar de stand werd al snel rechtgetrokken doordat Flip Werter zijn partij won. Ook op de meeste andere borden kwam Leudal goed te staan. Han Wismans zag geen echte winstkansen en

Zijn remise-aanbod werd door Gess geaccepteerd. Door winst van Peter Metsemakers was de winst bijna een feit.

Ben Kusters begon erg goed, maar raakte in het middenspel toch een stuk kwijt, waardoor de kansen keerden. Uiteindelijk wist hij toch een half puntje te behalen.

Diana Maas speelde een prima partij en won dan ook verdiend. Zij bracht de eindstand op 4-2 in het voordeel van Leudal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *