Leudal veilig!

Heerlen verpletterd met 6-2.

Was Leudal in voorgaande jaren een ware Houdini door het klassebehoud telkens vanuit een onmogelijke positie in de allerlaatste ronde toch nog veilig te stellen. Dit seizoen zijn de schakers uit Midden-Limburg één ronde voor het einde al veilig. En hoe. In de 6e ronde werd thuis Heerlen met maar liefst 6-2 verpletterd.
Hasn Kivits en Ruud van Meegen hadden hun partij al vooruitgespeeld. Ruud won en Hans speelde remise. Hierdoor startte Leudal al met een 1,5-0,5 voorsprong. Remises van Geert Gabriëls, Arthur Hendrickx en Jack Sonnemans en overwinningen van Raoul Lemmen, René Snoeck en Jan Broekhuis brachten de eindstand op 6-2. Hierdoor staat Leudal 5 punten verwijderd van de degradatieplaatsen. Een prachtige 4e plaats in de promotieklasse is het resultaat. In de laatste ronde speelt Leudal nog tegen DJC. Inzet is behoud van de 4e plaats, maar eigenlijk doet deze ronde er niet meer toe. Volgend jaar is Leudal weer verzekerd van het spelen in de hoogste provinciale schaakklasse.

Het 2e team van Leudal kon de hoge klassering niet vasthouden. Met maar liefst 4 invallers bleek Leudal niet opgewassen tegen medekoploper Blerick en werd verslagen met 5-3 waardoor Leudal 2 de kampioensaspiraties in de ijskast kan zetten. Wel waren er nog overwinningen te noteren van vader en zoon Har en Martijn Vossen. Coen Oosse en Judith van Meegen speelde remise terwijl de overige spelers verloren.
Het team kan nog 2e worden indien ze de laatste ronde weten te winnen.

Het 3e team was vrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *