Schaakchallenge in Heythuysen groot succes

Ruim 50 deelnemers beleefden een fantastische dag.

Voor de jeugd vond op zaterdag 4 februari in Heythuysen een schaakchallenge plaats met medewerking van IGM Paul van der Sterren en IM Hans Böhm. Het is een prachtig jeugdfestijn geworden. De organisatie was perfect en iedereen heeft er erg van genoten.

Er werd gespeeld in Scholengemeenschap St. Ursula (locatie Heythuysen). Deelname stond open voor jongelui in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar (dus groep 8 basisschool en leerjaar 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs. Er hebben in totaal circa zestig jongelui meegedaan, waarvan ongeveer een kwart jongens en meisjes die nog niet konden schaken. Voor hen was dit een zeer aantrekkelijke eerste kennismaking met schaken. Niet alleen de deelname was groot; er was ook veel belangstelling van ouders, begeleiders en andere belangstellenden. Omroep 3ML maakte opnames.

De organisatie was in handen van schaakvereniging Leudal in samenwerking met St. Ursula en de KNSB. Dagpresentator bij alle Slim.nl schaakchalllenges is Hans Böhm en hij kweet zich ook ditmaal uitstekend van zijn taak. Er waren diverse workshops (schaaklessen voor beginners, internetschaak) en simultaans door Hans Böhm en de speciale gast, grootmeester Paul van der Sterren.


Paul van der Sterren bezig met zijn simultaan.

Na afloop kregen alle deelnemers een tas met spullen mee naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *