Midden-Limburgse jeugdkampioenschappen 2010

25 deelnemers: Jeugdschaken leeft in Midden-Limburg.

Maar liefst 25 jeugdschakers uit Midden-Limburg namen afgelopen zondag 17 oktober deel aan het gelijknamige jeugdkampioenschap georganiseerd door schaakvereniging Leudal. Een waarlijk hoog aantal. In Noord- en Zuid-Limburg worden geen kampioenschappen meer georganiseerd vanwege de te geringe belangstelling. Het jeugdschaken in Midden-Limburg daarentegen leeft volop.

Naomi de Ridder kampioen in A/B categorie.
In de A/B categorie was Naomi de Ridder van t Pionneke uit Roermond te sterk voor haar 4 opponenten. Ze won alle partijen en werd daarmee terecht kampioen. Remco Claessen van SV Leudal werd 2e en teamgenote Ashley Parren 3e.

Luc Sol kampioen in C/D categorie.
Charlotte Caris meisjeskampioene.
In de C/D categorie was Luc Sol van Ultimo Vero uit Echt duidelijk een maat te groot voor zijn tegenstanders. Hij won alle 9 partijen en werd overduidelijk kampioen.
2e werd zijn team genoot Kevin Buijsers met 7 punt. Ruben Damen van SV Leudal werd hier zeer knap 3e met 6,5 punt. Charlotte Caris werd hier met 4,0 punten meisjes kampioene.


De C/D categorie aan het werk met aan de rechterzijde van de tafel van achter naar voren: Daan Kivits, Thomas Joon, Ruben Damen en Rens van Dael, op de voorgrond links Charlotte Caris.

Emile Yi kampioen in E/F categorie.
In de E/F categorie eindigden Emile Yi van Ultimo Vero en Kevin Guray van t Pionneke beide met 7,5 punt op een gedeelde 1e plaats. Volgens het reglement mag Emile zich kampioen noemen omdat hij meer punten met zwart had gescoord.
Kevin werd dus 2e. Biran Buijsers van Ultimo Vero en Dimitri ten Have van SV Leudal werden gedeeld 3e met elk 5,5 punt. Brian werd 3e, ook vanwege het aantal punten gescoord met zwart.

Siem van Dael kampioen in H categorie.
De grote winnaar van deze kampioenschappen was toch wel Siem van Dael van SV Leudal. Omdat hij de enige deelnemer was in zijn leeftijdscategorie was hij noodgedwongen ingedeeld bij de E/F categorie. En Siem kwam, zag en overwon. Met een 100% score liet hij alle E/F spelers verbaasd en verbijsterd achter.

Voor de eindstanden en alle resultaten:
Eindstanden Midden-Limburgse jeugdkampioenschappen 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *