Wafelschaak gezellig maar laat

Druk bezochte simultaan luidt het jaar 2008 uit.

Tijdens het traditionele jaarlijkse wafelschaak konden de spelers van Leudal samen met hun gasten meedoen aan een simultaan.
Dit jaar traden Eduard Coenen en Ivan Utama op als simultaangevers. Eduard speelde tegen de jeugd. En ondanks dat de jeugd net het 4 daagse Limburgse kampioenschap achter de kiezen had, werd er nog fanatiek geschaakt. Eduard had het moeilijk en moest dan ook 4 remises toestaan en zelfs 1 nederlaag incasseren. Van de 25 deelnemers wisten Judith van Meegen, Damian Broens, Ashley Parren en Naomi de Ridder een keurige remise te behalen. En de jeugdige Nabila van der Veen presteerde het zelfs om Eduard te verslaan. In een prachtige partij wist Nabila de dame van Eduard te veroveren die daarop prompt opgaf.
De mooie prijs, die Nabila kreeg, was dan ook dik verdiend.


Zowel jong als oud had het niet gemakkelijk tegen Eduard Coenen.

Ivan Utama had nog een rekening te vereffenen met de volwassenen van Leudal. Immers vorig jaar werd hij verschillende malen verslagen. Nu wist Ivan van de 15 partijen er 12 te winnen. Slechts 3 remises stond hij toe en wel tegen Iwan Sentjens, Wouter Smeets en Peter Metsemakers.

Het was een geslaagde avond waarbij tot ver na twaalven werd geschaakt. De opkomst was boven verwachting. De gezelligheid was enorm en de spelvreugde en sportiviteit belooft veel voor de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *