Jeugd A-team degradeert

Nederlaag en gelijkspel in laatste 2 ronden.

Het A team van sv Leudal moest in de 6e ronde aantreden tegen titelkandidaat de Pion 1 uit Roosendaal. Oscar Freriks, Judith Hendrix en Martijn Vossen boden prima partij maar moesten uiteindelijk toch de overwinning aan de tegenstander laten. Prahlada Belle had inmiddels op bord 1 een prima aanvalspartij opgezet en leek op alle mogelijke manieren te kunnen winnen, maar in de tijdnoodfase van de tegenstander ging Prahlada te snel spelen waardoor hij misgreep en werd de eindstand 4-0 voor de Pion 1.

In de 7e en laatste ronde werd Nieuwegein de tegenstander. Prahlada was waarschijnlijk nog enigszins gefrustreerd door zijn vorige partij, want hij verloor al zeer snel. Oscar had alles op de aanval gezet, waarbij offers niet geschuwd werden. De aanval leek echter niet door te slaan, maar de tegenstander maakte daarna enige kleine foutjes waardoor een eindspel resteerde van twee torens tegen een dame en enkele pionnen. Oscar wist met zijn dame een aantal pionnen op te snoepen en toen hij dreigde de dame te ruilen tegen de twee torens gaf zijn tegenstander op.
Martijn speelde nogal wisselvallig en bereikte uiteindelijk een eindspel van drie stukken tegen een toren en enkele pionnen maar na een misgreep waardoor hij weer een stuk verloor mocht hij nog blij zijn met remise. Judith stond een groot deel van de partij positioneel iets beter maar zag een paardzet over het hoofd waardoor ze twee pionnen verloor. Door knap verdedigen bereikte ze een ongelijke loper eindspel met twee pionnen minder wat ze remise wist te houden. Eindstand 2-2.
Door dit resultaat behaalde Leudal de 8ste plaats met 3 matchpunten en 9,5 bordpunten.
Leudal degradeert nu naar de nieuw te vormen 1ste klasse A.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *