Girlpower aan kop bij bij voorronden PJKL regio Midden

Naomi de Ridder en Judith van Meegen winnen.

Op 11 november werden in Haelen de voorronden van het PJKL in de regio Midden-Limburg gehouden. Er werd volop gestreden om een plaatsje voor de Limburgse kampioenschappen te bemachtigen, wat dit jaar ook nog eens in de regio MIdden-Limburg (Buggenum) wordt gehouden. Met 26 spelers was er sprake van een redelijke deelname, waarbij alle toppers in ieder geval present waren. Van tevoren waren er ook veel scenario”s uitgedacht. Maar dat dit kampioenschap vooral gedomineerd zou worden door de meisjes had niemand durven voorspellen.

In de D-categorie was het de vraag wie favoriet Ruud van Meegen (vorig jaar al 2de van Limburg in de D) zou kunnen tegenhouden. Eén van de kanshebbers hiervoor was Roy Maessen (vorig jaar Limburgs kampioen in de E), terwijl ook Naomi de Ridder en Jeroen Klokgieters al de nodige toernooi-ervaring hebben en van hen dus zeker wat verwacht mocht worden. Roy moest in ronde 2 al tegen Ruud spelen en doordat Roy zich meer richtte op het noteren dan op de partij, was het Ruud die al gauw kon profiteren. Toen na 4 ronden zowel Ruud als Naomi nog alleen aan kop waren, wist Naomi in de onderlinge partij te winnen.
Naomi won ook weer van Roy, waardoor de toernooizege haar niet meer kon ontgaan. Roy speelde op zijn beurt nog remise tegen Jeroen, wat uiteindelijk goed uitpakte voor de laatste. Hij kwam nog net op het podium ten koste van Roy met slechts een half weerstandspunt verschil. Een eervolle vermelding is er ten slotte voor Sjoerd Nijman, die slechts 2 maanden op een club schaakt en al op zijn eerste toernooi gelijk top-5 in de D-categorie wist te behalen. De sterkte van de meisjes in deze categorie werd nog eens extra benadrukt doordat alle 3 de deelnemende meisjes uiteindelijk in de top-10 eindigden.

De E-t/m H-categorie speelde bij elkaar in één groep. Hier was het Judith van Meegen met de meeste toernooiervaring en zij ging dan ook keihard richting een 100%-score. Alleen Kevin Buijsers wist in de buurt te blijven door ook alles te winnen, maar in de rechtstreekse confrontatie moest hij toch het onderspit delven. Hoe sterk de meisjes dit toernooi wel niet waren werd benadrukt door Dora Jane van den Berg die uiteindelijk derde werd. Zij verloor alleen van Judith en Kevin maar won daaarnaast alles.
In de F-categorie was het Bas Thommassen die met een score van 5.5 uit 9 Pim Verstegen voorbleef. Doordat Bas helaas tijdens het PJKL verhinderd is, is de kans toch nog groot dat Pim mee mag doen aan het PJKL.
Helaas waren er geen deelnemers uit de G-categorie, maar dit werd ruimschoots gecompenseerd door maar liefst 3 deelnemers in de jongste categorie, de H-jeugd. Hier moesten de oudjes (Emile Yi en Yulian de Ridder, allebei 6 jaar) het afleggen tegen de absolute benjamin. Casper Kunowski is pas 4 jaar oud en behaalde maar liefst 3.5 punten. Zo bleef hij zelfs enkele spelers uit de E-jeugd voor. Dat belooft nog veel voor de toekomst!

Alle deelnemers, medewerkers en schaakpapa”s/mama”s weer enorm bedankt voor de medewerking en iedereen die zich gekwalificeerd heeft voor de Limburgse kampioenschappen (bericht hierover wordt per post persoonlijk naar je toe gestuurd) van harte gefeliciteerd en alvast heel veel succes!
Eindstand Voorronde Midden cat. D seizoen 07-08 (7 ronden)