Leudal eindigt seizoen met mooie overwinning

Prachtige 2e plaats in eindrangschikking.

In theorie hadden de schakers van Leudal nog een kans om in de laatste ronde het kampioenschap te grijpen. Maar de Midden-Limburgers hadden het niet meer in eigen hand. Er moest gewonnen worden van GESS 2 en daarnaast moest koploper Horst niet winnen.
Leudal deed wat het moest doen. Winnen van GESS 2. En het werd een prachtige 5,5 – 2,5 overwinning. De uitslag was wel ietwat geflatteerd want zowel Amanda Hijweegen als Hans Kivits kregen hun remise in de schoot geworpen bij een slechtere stand. Arthur Hendrickx, Joost Schreurs, Raoul Lemmen en Leon van Duren scoorden het volle punt. Naast de eerder genoemde Amanda en Hans speelde ook Peter Metsemakers remise. Alleen Wouter Smeets moest een nederlaag incasseren.
Horst wist echter ook hun wedstrijd tegen Arx te winnen waardoor zij de kampioenschapsvlag mochten hijsen. Leudal heeft een mooi seizoe achter de rug waarbij de degradatie uit de promotieklasse goed verwerkt blijkt te zijn. Leudal scoorde zelfs meer bordpunten dan kampioen Horst. En Horst verloor slechts 1 keer. Inderdaad van Leudal.
Dit Leudal team kan volgend jaar zeker voor het kampioenschap gaan strijden.
De eindstand in de 1e klasse B:
1. Horst………..6..9….26,0.-.22,0
2. S.V. Leudal..6..8….28,0.-.20,0
3. DJC 3……….6..7….24,5.-.23,5
4. GESS 2…….6..6….24,5.-.23,5
5. Geleen.2……6..6….24,0.-.24,0
6. Arx…………..6..5….21,5.-.26,5
7. Reuver………6..1….19,5.-.28,5

Leudal 2, zonder topscorer Oscar Freriks, besloot het seizoen met een 3,5 – 1,5 nederlaag tegen Bergen. Coen Oosse speelde gelijk terwijl Han Wismans als enige de volle winst wist te pakken. Iwan Sentjes, Huub en Martijn Vossen en invaller Ruud van Meegen verloren. Leudal 2 mag terug zien op een mooi seizoen. De doelstelling was handhaven, en die is behaald. Even waren de Midden-Limburgers zelfs koploper, maar naar het einde vna het seizoen bleek deze stunt niet blijvend.

Leudal 3 tenslotte wonnen keurig met 3 – 1 van GESS 4. Leo Arts en Theo Schoone speelden gelijk. Peter Steuten won en ook Hans van der Vliet mocht dit seizoen toch nog het zoet van een overwinning proeven. Leudal 3 eindige op een gedeeld 6e plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *