Uitstekend resultaat E-team bij Nederlands Kampioenschap

Schaakvereniging Leudal levert superprestatie op NK E-Teams in Tilburg

Het E-team van links naar rechts:
Leider Raoul Lemmen, Ruud van Meegen, Remco Claessen, Yorick Broens en Alexander Hauth.

Goed begin?
Door een eerste plaats op het Limburgs Kampioenschap, thuis in Haelen, wisten de talentvolle spelers van SV Leudal zich te kwalificeren voor het Nederlands kampioenschap schaken voor teams in de E-categorie (t/m 10 jaar). Hiermee was de basis gelegd. Een goed begin is het halve werk om het zo maar te zeggen.
Het begin van het NK op 21 mei was echter een stuk minder goed. In de eerste ronde sloeg een al bijna ingecalculeerde 4-0 overwinning om in een verlies met 3-1. Kopman Ruud van Meegen uit Kessel, op het Limburgs Kampioenschap nog goed voor een magistrale score van 5,5 uit 6 partijen, zag de eerste drie ronden rooskleurige stellingen onder druk van de klok ombuigen in nederlagen. Mede hierdoor werd er in de eerste ronden slechts één gelijk spel behaald. Een 35ste plaats van de 40 was nou niet direct iets om vrolijk van te worden en de tegenstanders uit onder andere Rotterdam en Den Bosch leken toch een maatje te groot te zijn.

Even warm draaien
Pas na de derde ronde kwam de locomotief van SV Leudal echt op stoom. Een 4-0 overwinning tegen het Utrechtse Moira-Domtoren, was pas het begin van een zeer vroeg ingezet slotoffensief. In de laatste vier ronden zou SV Leudal nog maar één gelijk spel afstaan. Ruud herpakte zich met een score van 2,5 uit 4 tegen spelers die veelal een jaar ouder en sterker waren dan hem. Remco Claessen uit Haelen ging er nog even goed voor zitten en wist zelfs vervolgens alles nog te winnen. Hierdoor werd hij met 5 uit 7, samen met de zeer sterk spelende Alexander Hauth, uit Maasbree topscorer van SV Leudal. Yorick Broens, ook uit Haelen, completeerde het sterke gezelschap en wist eveneens 3 uit 7 te behalen. Dankzij deze sterke eindsprint, behaalde SV Leudal na 7 ronden in één keer een gedeelde 10de plaats. Een voor Limburgse begrippen ongekende prestatie, gesteund door een ruime afvaardiging van enthousiaste supporters uit Midden-Limburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *