Leudal handhaaft zich in de promotieklasse

Ondanks 5 – 3 nederlaag toch klassebehoud.

S.V. Leudal heeft in de slotronde zich, ondanks een 5 – 3 nederlaag tegen De Juiste Zet (DJZ) uit Noorbeek, weten te handhaven in de hoogste klasse van Limburgse schaakbond. Leudal had goede kansen tegen DJZ. En met wat meer geluk hadden de Midden-Limburgers zelfs kunnen winnen. Misschien wel moeten winnen. Want al na 2 uur spelen wist Hans Kivits in 20 zetten zijn tegenstander midden op het bord mat te ztten met een paard. Maar na de nederlaag van Arthur Hendrickx en de remise van Joost Schreurs stond het weer gelijk 1.5 – 1.5
Daarna gebeurde er iets geks. Zowel Raoul Lemmen als John Steuten hadden een betere stelling. Raoul had een stuk geofferd tegen 2 pionnen en had een sterke aanval. Het leek er op dat Raoul ging winnen. Echter in tijdnood wikkelde Raoul verkeerd af en verloor alsnog. John Steuten offerde heel knap een toren, kon mat in 2 geven maar vergiste zich en moest daarna capituleren. Hierdoor kwam Leudal op een 3.5 – 1.5 achterstand i.p.v. een 3.5 -1.5 voorsprong. Coen Oosse, Iwan Sentjens en Peter Metsemakers vochten voor wat ze waard waren maar kwamen niet verder dan remise. Hierdoor kwam de eindstand op 5 – 3 voor DJZ.
Door de nederlaag van Heerlen bleef Leudal ruim 2 punten boven de degaradatiegrens. Volgend jaar dus weer promotieklasse voor S.V.Leudal.

Het tweede team van Leudal speelde een heel goede wedstrijd en had zelfs even kansen op de titel. Echter de Postertoren uit Posterholt bleek uiteindelijk toch een te sterke tegenstander. Leudal verloor met 1.5 – 2.5 Hierdoor eindigde Leudal 2 op een vierde plaats. Martijn Vossen wist te winnen en Wouter Smeets speelden gelijk.
Leudal 3 verloor kansloos met 4 – 0 tegen het hele sterke Ultimo Vero. Hierdoor eindigde Leudal als zesde in de eindrangschikking.

Han Wismans (rechts) aan het werk. Helaas verloren.

Martijn Vossen (links) vecht zich naar winst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *