Jonge Leudalspelers laten van zich horen in Stein

Aardige prestaties van Leudal jeugd tijdens Jeugdgrandprix te Stein

Zondag 10 november werd er een grand-prixtoernooi gehouden in Stein. Schaakvereniging Leudal vaardigde hier 8 spelers af waaronder enkele die twee weken eerder al op de Midden-Limburgse kampioenschappen aardige prestaties hadden geleverd.

A/B-categorie:
Frits Smeets (Haelen) en Raoul Lemmen (Heythuysen) waren in deze categorie die het voor Leudal op moesten nemen. Dit bleek voorwaar niet makkelijk te zijn. Voor Frits was het namelijk zijn eerste toernooi op dit hoge niveau, terwijl Raoul af en toe wat steken liet vallen. Toch konden ze beiden wel de nodige punten bijeen sprokkelen. Van de twee was Raoul uiteindelijk de beste met een 7e plaats.

C-categorie:
Ook Jeroen Nagtegaal (Heythuysen) had nog geen schaakervaring op dit niveau, dit was duidelijk te merken in het begin van het toernooi, naarmate het toernooi vorderde begon hij steeds beter te spelen en had hij zelfs nog winstkansen tegen de koploper. Helaas had Jeroen hierbij niet het geluk aan zijn zijde.

D-categorie:
Oscar Freriks (Haelen) was vorig jaar in de E-categorie nog Limburgs kampioen, dat de concurrentie in de D-categorie groter is merkte hij al op de Midden-Limburgse kampioenschappen, waar hij 4e werd. Bij dit toernooi gebruikte hij af en toe dermate veel tijd dat hij sommige partijen onnodig verloor.
Een sterke eindsprint bracht hem toch nog naar de top van het klassement, waardoor hij in de laatste twee ronden tegen twee zeer sterke spelers moest spelen. Tegen deze spelers vocht Oscar voor wat hij waard was en met resultaat! De eerste partij won hij en de tweede partij remiseerde hij tegen de koploper, die tot dan toe slechts een half puntje had laten liggen. Hierdoor kwam Oscar uit op een knappe 5e plaats.

E-categorie:
In de E-categorie deden spelers mee die in grootse vorm waren. Ook zij hadden eerder meegedaan aan de zeer prestigieuze Midden-Limburgse kampioenschappen, met zowaar een zeer sterk resultaat: Judith Hendrix (Haelen) werd op dat toernooi namelijk 2e van de meisjes, terwijl Jules Rulkens (Roggel) en Remco Giesbertz (Panningen) daar respectievelijk 1e en 3e van de jongens werden.
In deze categorie waren er dus zowaar medaillekansen voor SV Leudal. Maar de onderlinge strijd was groot! Zo leverde Judith een puike prestatie door Remco te verslaan en Remco wist op zijn beurt prachtig van Jules te winnen en, warempel, Jules won weer van Judith!!
Dit resulteerde er uiteindelijk in dat alleen Jules een plaats in de top-5 wist te bemachtigen en Remco (hij had tot de laatste ronde uitzicht op een podiumplaats) en Judith nipt naast de prijzen grepen.
Extra aandacht mag er worden besteed aan Bart Sluyter die pas net een week (!) op schaken zat en toch al een aantal geduchte tegenstanders wist te verslaan. uiteindelijk kwam hij op een score van net onder de 50% terecht. Zowaar een puike prestatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *