Leudal maakt naam op sterkste toernooi ter wereld

Leudal-trio neemt deel aan Chorus toernooi.

In de schaakwereld staat de maand januari traditiegetrouw in het teken van het Corus schaaktoernooi gehouden in Wijk aan Zee. Dit toernooi wordt ook wel gezien als het sterkste toernooi ter wereld gezien het aantal wereldtoppers dat daar deelneemt. Ook dit jaar deden weer een drietal Leudalspelers mee aan dit grootste toernooi. Dit waren achtereenvolgens Peter Metsemakers uit Neer, Wouter Smeets uit Horn en diens vriendin Amanda Hijweegen uit Wijk bij Duurstede.
Peter speelde mee aan de weekend en de dagvierkamp en behaalde een score van 2 uit 3 en 1,5 uit 3. De resultaten van Peter werden behaald door middel van zeer risicovol en aanvallend spel. Hierdoor liep Peter af en toe tegen de lamp maar behaalde ook mooie overwinningen door mooie offers en stijlvolle combinaties.

Amanda en Wouter speelde mee in de dagvierkampen. Amanda behaalde een score van 2 uit 3. Ze won haar eerste partij en speelde de overige partijen remise. In een sterke groep behaalde ze daar-mee een keurige tweede plaats. Wouter tenslotte speelde drie maal remise. Zijn partijen waren vooral degelijk en goed voor een gedeelde tweede plaats. Een mooi resultaat gezien de sterkte van de groep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *