Arthur Hendrickx winnaar Giel Korsten Trofee 2002-2003

Niets is wat het lijkt in de keizercompetitie. Winst Arthur Hendrickx desalniettemin verdiend!!

Spannend was het ook in de keizercompetitie. Tot 2 ronden voor het eind leek Coen Oosse rechtstreeks op de eindoverwinning af te gaan, wat hij nog eens onderstreepte met zijn winst 2 ronden voor het eind tegen Jac Duijf. Eén ronde voor het einde kon hij al de eindoverwinning pakken in een rechtstreeks duel met Arthur Hendrickx. Na de opening stond Coen dan ook een stuk voor, maar de compensatie van Arthur was te groot. Tragisch was het dan ook om te zien hoe Coen in het eindspel alsnog onderuit ging. Gelukkig had Coen op 20 mei zijn herkansing, met het verschil dat nu Arthur boven hem stond en nu dus aan remise voldoende had.
In tegenstelling tot de vorige keer kwam Coen nu slechter uit de opening. Arthur reageerde hier dan ook op door de dames af te ruilen, iets weet hij normaal alleen maar doet als hij voor 100% zeker weet dat hij in een beter eindspel terecht komt, alhoewel nu ook het behalen van remise in zijn achterhoofd gespeeld zal hebben.
Totaal onverwachts wist Coen nog een pion te winnen, maar door zijn eigen dubbelpion, leek ook dit niet voldoende om de winst binnen te slepen. Arthur sprong bijna een gat in de lucht toen hij profiteerde van een fout van Coen en zomaar zijn loper op kon halen. Deze voorsprong moest gewoon voldoende zijn voor de winst, maar in de keizercompetitie is nu eenmaal niets wat het lijkt!
Coen wist zijn meerderheid van pionnen op magistrale wijze naar voren te loodsen, waarna Arthur plotseling verloren leek te staan! Of dit echt zo was? We zullen het nooit weten. Sommigen zeggen van wel en sommigen zeggen van niet, maar uiteindelijk stonden ook bij deze partij weer de beste stuurlui aan wal.
Feit was in ieder geval dat Arthur zich taai wist te verdedigen en uiteindelijk af wist te wikkelen naar een toreneindspel met een pion achter wat theoretisch remise is.
Coen, die aan deze uitslag niet genoeg zou hebben, zette nog even aan, maar het bleek niet meer voldoende te zijn voor de winst. Zodoende sleepte Arthur de overwinning in de keizercompetitie voor de poorten van de hel weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *