Jozef Simenon wint het 41e Nunhems-BASF Schaaktoernooi

Op zaterdag 25 maart 2023 organiseerde Schaakvereniging Leudal voor de 41e keer het Nunhems-BASF Schaaktoernooi.

Door Corona kon het in 2020 en 2021 niet doorgaan. En vorig jaar, in 2022 werd het toernooi in Oktober gehouden in plaats van in het voorjaar. Dit jaar zijn alle corona-maatregelen echter weer voorbij en kon het toernooi gelukkig weer wel doorgaan in het voorjaar.

Dit jaar telt dit toernooi voor de eerste keer ook mee voor de Senioren Grand Prix van de LiSB.

Helaas viel het aantal deelnemers dit jaar tegen. Slechts 24 deelnemers kwamen naar Buggenum op deze regenachtige dag. De gezelligheid was er gelukkig niet minder door.

De deelnemers werden qua rating ingedeeld in 3 poules van elk 8 spelers. En zo kon iedereen 7 keer de strijd aanbinden met een speler van ongeveer zijn eigen sterkte.

Voor de winnaars waren er geldprijzen. Maar voor elke deelnemer lagen nu ook weer de traditionele komkommers klaar.

In de A-poule werd gestreden door de sterkste deelnemers van het toernooi. Jozef Simenon wist dit jaar 6 punten te scoren en won dan ook terecht de eerste prijs. Cees Stehouwer werd tweede en Arthur Hendrickx werd knap derde. De B-poule werd gewonnen door Leo Hovens, gevolgd door Jan Hendrikx en Simon Pendzich op plaats 2 en 3.

In de C-poule was Dai Heinen de sterkste. Wil Lindelauf werd knap tweede en Leon van Duren sleepte de derde prijs in de wacht.

 

Ook dit jaar waren weer diverse trouwe deelnemers aanwezig.

Het jaarlijkse Nunhems-BASF Schaaktoernooi staat garant voor een gezellig toernooi waar iedereen op zijn of haar eigen niveau inspannende prestaties moet leveren om de tegenstanders te verslaan. Het toernooi wordt jaarlijks bezocht door een groep van terugkerende schakers uit geheel Limburg en vaak ook uit zuidoost Brabant en daar zijn we van SV Leudal trots op.

Volgend jaar wordt dit toernooi voor de 42e keer georganiseerd. Hopelijk mogen we dan weer meer deelnemers begroeten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *