Jozef Simenon wint het 40e Nunhems-BASF Schaaktoernooi

Op zaterdag 29 oktober 2022 organiseerde Schaakvereniging Leudal voor de 40e keer het Nunhems-BASF Schaaktoernooi.

Door Corona kon het in 2020 en 2021 niet doorgaan. En dit jaar lukte het ook niet om het toernooi in het voorjaar te organiseren. Omdat we toch graag weer de draad wilden oppakken werd besloten om het toernooi voor één keer in oktober te houden.

We hadden gehoopt op een kleine 50 deelnemers, maar met 32 schakers waren we na de magere corona-jaren tevreden. Het weer was goed en iedereen was blij om weer te kunnen spelen.

Voor de winnaars waren er geldprijzen. Omdat BASF in oktober geen komkommers heeft, konden we deze groente helaas ook niet aan alle deelnemers uitdelen.

In de A-poule werd gestreden door de sterkste deelnemers van het toernooi. Jozef Simenon wist dit jaar 6 punten te scoren en won dan ook terecht de eerste prijs. M. van Haren werd tweede en Ynze Mengerink werd derde. De B-poule werd gewonnen door G. de Boer, gevolgd door Jan Brandt en Rene Verheesen op plaats 2 en 3.

In de C-poule was D. Bosnjak de sterkste. H. de Boer werd tweede en T. Montforts sleepte de derde prijs in de wacht.

In de D-poule wonnen Aaron de Koning, Han Wismans en M. van Dalen respectievelijk de 1e, 2e en 3e prijs.

Jozef Simenon won dit jaar het Nunhems-BASF toernooi.

Het jaarlijkse Nunhems-BASF Schaaktoernooi staat garant voor een gezellig toernooi waar iedereen op zijn of haar eigen niveau inspannende prestaties moet leveren om de tegenstanders te verslaan. Het toernooi wordt jaarlijks bezocht door een groep van terugkerende schakers uit geheel Limburg en vaak ook uit zuidoost Brabant en daar zijn we van SV Leudal trots op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *