Jeugd Grand Prix

Grand Prix competitie:

Voor de Limburgse jeugdschakers bestaat er sinds 1991 de mogelijkheid om deel te nemen aan de zogenaamde Grand-Prix Cyclus. Dit betekent dat men kan deelnemen aan diverse individuele jeugdtoernooien die de Grand-Prix status hebben aangevraagd en meetellen in de Jeugd Grand-Prix van Limburg.

Net zoals bij de formule I races kan men per toernooi, naast de prijzen die er sowieso gewonnen kunnen worden, punten verzamelen voor een speciaal klassement: Het Grand-Prix klassement. Een eerste plaats levert 50 punten op een tweede plaats 49 punten, een derde plaats 48 punten enz. Aan het eind van het seizoen wordt bekeken wie de meeste punten heeft gescoord. Diegene is dan de winnaar van de Grand-Prix Cyclus.

Wanneer men in aanmerking wil komen voor opneming in het eindklassement van de Jeugd Grand-Prix, dan moet men aan minimaal 5 toernooien deelnemen. Neemt men aan alle toernooien deel, dan kan men de resultaten van de overige toernooien waarop men minder presteert laten vallen. Bij deelname aan 7 toernooien, mag men slechts de resultaten van 2 toernooien laten vervallen. Kortom de beste 5 resultaten tellen mee voor het eindklassement.

Uiteraard is ook de Grand-Prix Cyclus onderverdeeld in leeftijdscategorie√ęn, te weten:

categorie A/B  tot 20 jaar,
categorie C tot 14 jaar,
categorie D tot 12 jaar,
categorie E tot 10 jaar.
categorie F tot 9 jaar.
categorie G tot 8 jaar.
categorie H tot 7 jaar.

 

 

Schaken een meesterlijke sport!