Leudal 2 na winst koploper in 2e Klasse

HSDV met 4-2 teruggewezen.

In de derde ronde van de 2e klasse LiSB hebben de schakers van SV Leudal 2 in Helden hun ongeslagen status weten te behouden. Met 4-2 werd er gewonnen van het sterke HSDV uit Helden.
Al vrij snel speelde teamcaptain Iwan Sentjens remise tegen Pascal Schuman. Even later behaalde Martijn Vossen tegen Hans Leenders hetzelfde resultaat. Al had Martijn wel tijdens de partij beter gestaan.
Henk van Meegen wist de eerste winstpartij te boeken en wees Jan Verbruggen terug. En nadat ook Har Vossen van Piet Pouwels won kwam Leudal op een 3-1 voorsprong.


Har Vossen behaalde een belangrijke overwinning.

Jan Broekhuis kwam tegen de defensief sterkste speler van Helden, Marcel Schuman, in een eindspel met lopers tegen paarden. Het was een open stelling. Jan wist uiteindelijk Marcel te dwingen een foute zet te doen waardoor Marcel een paard verloor. En dus won Jan de partij. 4-1 voor Leudal.
Peter Metsemakers tenslotte stond vanuit de opening gewonnen tegen Eddy Thewis. Eddy had een incorrect stukoffer gedaan. Maar Peter is nog niet helemaal de oude. Hij deed een aantal mindere zetten waardoor Eddy terug in de wedstrijd kwam. Eddy kon druk uitoefenen op de stelling van Peter die zodanig groot werd dat Peter uiteindelijk moest capituleren.
Eindstand 4-2 voor SV Leudal 2

Door deze belangrijke overwinning zet Leudal 2 een goede stap in de richting van een mogelijk kampioenschap.

Uitslagen:
2.0 – 4.0…HSDV – SV Leudal 2
2.5 – 3.5…Stokpaardje – Horst
0.5 – 5.5…GESS 2 – Blerickse SV 2

Stand 2e Klasse A:
1…3-6..14.0…SV Leudal 2
2…3-5..12.5…Blerickse SV 2
3…2-4…8.5…Horst
4…3-1…7.5…Stokpaardje
5…2-1…5.0…HSDV
6…3-1…3.5…GESS 2
7…2-0…3.0…De Postertoren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *