Jorg Jansen houdt Fidemeester in bedwang

12-jarige speelt remise tegen Dirk van Dooren.

Tijdens het afgelopen wafelschaak wist Jorg Jansen (12 jaar) uit Neer op een prachtige manier Fidemeester Dirk van Dooren op gelijkspel te houden.
De traditionele wafelschaak simultaan werd dit keer gegeven door Dirk van Dooren. Dirk is een Fidemeester met een rating van 2311. Hij speelt in Veldhoven (2e klasse KNSB). Onder het genot van de (gratis) wafels en de Vegters rolletjes (een lekkernij uit Drenthe!) werd er geconcentreerd geschaakt. Dat Dirk een sterke speler is bleek al snel. Hij nam het op tegen 18 tegenstanders en de één na de ander moest zich gewonnen geven. Een paar sterke senioren en de jeugdige Jorg Jansen uit Neer hielden echter lang stand. En naarmate de avond vorderde vielen er steeds meer spelers af. En dat betekende ook dat Dirk steeds sneller bij je aan het bord was. En dan moet je zetten. Jorg speelde erg geconcentreerd en speelde erg goed. Hij wist uiteindelijk een klein voordeeltje te behalen (2 lopers tegen een toren). Maar omdat hij het niet aandurfde om het eindspel tegen Dirk uit te spelen (meesters zijn daar namelijk erg goed in) bood Jorg in een betere stand Dirk remise aan. Dirk accepteerde dat aanbod natuurlijk maar al te graag.
Dit resultaat is iets om erg trots op te zijn. Jorg ontving hiervoor ook nog een kleine prijs.
Jorg erg goed. En reserveer zaterdag 4 februari in jouw agenda. Want dan komen GROOTMEESTER Paul van der Sterren en ook Hans Böhm naar Leudal.

Overigens wist Dirk van de 18 partijen er 13 te winnen. 2 Keer speelde Dirk remise. Tegen Jorg Jansen en Judith van Meegen. Ruud van Meegen, Arthur Hendrickx en Raoul Lemmen wisten uiteindelijk zelfs van Dirk te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *