Houdini-act bezorgt Leudal klassebehoud

Leudal veilig na formidabele overwinning op ’t Pionneke.

In de slotronde wisten de schakers van Leudal in een heuse Houdini-act degradatie te ontlopen door concurrent t Pionneke uit Roermond in een rechtstreeks duel te verslaan. Deze overwinning was noodzakelijk geworden omdat degradatiekandidaat Venlo met 5-3 van Voerendaal wist te winnen.
Het was een lange zware schaakmiddag voor Leudal. Na 2 uur spelen keken de Midden-Limburgers tegen een 2-0 achterstand aan door nederlagen van Arthur Hendrickx en Leon van Duren. Ruud van Meegen verkleinde de achterstand tot 2-1 middels een mooie overwinning. Daarna speelde achtereenvolgens Geert Gabriels, Jan Broekhuis en Raoul Lemmen remise. Leudal stond hierdoor met 3,5-2,5 achter. Alleen Coen Oosse en Hans Kivits waren nog bezig. Coen stond iets minder maar speelde vol op de aanval. Hij offerde een stuk voor 2 pionnen waardoor zijn aanval sterker en sterker werd. Uiteindelijk wist Coen of voortreffelijke wijze het volle punt binnen te halen. De stand was hierdoor 3,5-3,5 en alle ogen waren op Hans Kivits gericht. Hans stond een toren tegen een loper voor, maar het eindspel was erg lastig. Uiteindelijk wist Hans een toreneindspel op het bord te krijgen waarbij hij 1 pionneke meer had. Het remisaanbod van zijn tegenstander sloeg Hans af. En na bijna 6 uur spelen (het was inmiddels zeven uur geweest!) wist Hans de overwinning binnen te halen en hierdoor de eindzege voor Leudal veilig te stellen. Hierdoor eindigt Leudal met 7 matchpunten op een gedeelde 4e plaats in de promotieklasse en kunnen de Midden-Limburgers ook volgend jaar weer in de hoogste Limburgse klasse uitkomen. t Pionneke uit Roermond degradeert terwijl Venlo nog moet afwachten of Brunssum zich weet te handhaven in de landelijke 3e klasse. Zo niet dan degradeert ook Venlo.

Eindstand promotieklasse:

1…9-31,5…Geleen
…..9-31,0…MSV-VSM
3…8-29,0…De Juiste -Z-
…..7-30,0…Voerendaal 3
…..7-28,5…DJC Stein 2
…..7-27,5…Leudal
7…5-24,5…Venlo 2
8…4-22,0…’t Pionneke 2

Leudal 2 verloor met 6,5-1,5 van kampioen Hoensbroek en eindigt als 7e. Judith van Meegen, Naomi de Ridder en Henk van Meegen speelden remise.

Leudal 3 won met maar liefst 4-0 van Venlo 4 en eindigt zo op een keurige 2e plaats in de 3e klasse C. Han en Chan Wismans, Hans van der Vliet en Remco Claessen scoorden de punten voor Leudal 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *