Eindelijk overtuigende zege Leudal 1

Venlo afgetroefd met 5-3

In de thuiswedstrijd tegen Venlo moesten de schakers van Leudal laten zien waarom ze vorig jaar ongeslagen kampioen geworden waren. De start in de promotieklasse was tot dusverre dramatisch verlopen. De eerste 2 ronden moest Leudal al tegen de titelkandidaten Voerendaal en Brunssum. Met grote cijfers werd er verloren waardoor Leudal onderaan de ranglijst bungelde. Maar tegen Venlo werden de messen geslepen en bleken de Midden-Limburgers het niveau van de promotieklasse aan te kunnen. Het sterke Venlo dat vorig jaar op een haar na het kampioenschap in de promotieklasse misliep, kreeg geen enkele kans en werd met 5-3 verslagen. Hans Kivits offerde na 2 zetten al een pion en kreeg er initiatiefrijk spel voor terug. Dit bleek uiteindelijk van doorslaggevend belang. Na 30 zetten was het 1–0 voor Leudal. Arthur Hendrickx verloor. Iwan Sentjens speelde remise en Raoul Lemmen bekroonde zijn sterke spel met een keurige overwinning. En nadat ook Coen Oosse de winst in een lopereindspel wist veilig te stellen was het zowaar al 3,5–1,5 voor Leudal. Het was de jeugdige Ruud van Meegen die in een subliem gespeeld eindspel de mooiste overwinning behaalde en hiermee ook de eindoverwinning veiligstelde. Leon van Duren verloor terwijl Jack Sonnemans de eindstand met zijn remise op 5–3 bepaalde.
Door deze overwinning springt Leudal van plaats 8 naar plaats 5. De doelstelling klassebehoud behoort weer serieus tot de mogelijkheden.
Stand:
Promotieklasse…..Mp..Bp
1.Brunssum………..6..19
2.Voerendaal.3…….6..16½
3.MSV-VSM………..5..15
4.Venlo..2…………..3..12½
5.Leudal…………….2…8½
6.Heerlense SV……2…8
7.Kerkrade………….0..10½
8.GESS……………..0…5½

Leudal 2 wist andermaal een verdiende overwinning binnen te slepen. Met 5-3 werd DJZ uit Noorbeek aan de zegekar gebonden. Voorwaar een knap staaltje werk. Wouter Smeets, Judith Hendrix, Peter Maassen en Peter Metsemakers scoorde het volle punt, terwijl Huub Vossen en Henk van Meegen remise behaalde. Amanda en Louis Hijweegen moesten het punt aan de tegenstander laten. Leudal 2 staat nu zelfs op een gedeelde 2e plaats.

Leudal 3 tenslotte moest andermaal een grote nederlaag slikken. Met 5-1 werd verloren van Venlo 3. Alleen Hans van der Vliet wist de eer te redden voor Leudal. Het zal een loodzwaar seizoen worden voor Leudal 3 dat vooralsnog op de voorlaatste plaats bivakkeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *