C-jeugd eindigt hoog in KNSB competitie

Gedeelde 4e plaats is fantastisch.

In de zevende ronde mocht SV Leudal het opnemen tegen koploper Botwinnik uit Zoetermeer, veruit het sterkste team in deze categorie dat tot nu toe alle wedstrijden met grote cijfers had gewonnen. Ook tegen SV Leudal werd het ratingverschil in de score tot uitdrukking gebracht. Alleen Ruud van Meegen en Jan Cox mochten even hopen op een resultaat maar kwamen in het verre eindspel toch de nodige ervaring te kort tegen hun sterke tegenstanders.

In de laatste ronde werd SV Leudal geloot tegen het relatief onbekende team Moria-Domtoren. Alleen de bord 1 speler was op papier een sterke tegenstander. Willem Suilen, in de loop van de dag geveld door een ernstige buikgriep, verloor snel de dame tegen een toren en een loper. Het eindspel waarin wit enkel pionnen had op de koningsvleugel bood zeker remisekansen maar Willem hield vanwege zijn griep helaas geen stand. Ruud van Meegen had deze ronde geen tegenstander en kreeg het volle punt zonder te spelen. Jan Cox en Naomi de Ridder wonnen eenvoudig.

Door deze 3-1 overwinning in de laatste ronde werd SV Leudal gedeeld vierde in het eindklassement. Een knappe prestatie gezien de tegenstand. SV Leudal heeft tegen alle sterke teams gespeeld in de acht ronden tellende competitie.

Volledige uitslagen van de KNSB-JCC zijn te vinden op www.schaakbond.nl onder jeugd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *