Leudal zeer sterk uit de startblokken

Alle teams boeken een ruime overwinning.

In de eerste ronde van de 1e Klasse B van de Limburgse schaakbond is Leudal zeer sterk uit de startblokken gekomen. In en tegen Helden wonnen de Midden-Limburgers met maar liefst 6 – 2.
Arthur Hendrickx, Iwan Sentjens en Raoul Lemmen brachten vrij snel de voorsprong al op 3 – 0. En het zou snel 4 – 0 worden want de nieuwe speler Prahlada Belle stond gewonnen. Maar een volledige black-out zorgde er toch nog voor dat Prahlada verloor. Hij liet zomaar zijn dame slaan. Hierdoor werd het 3 – 1. Joost Schreurs zorgde voor 4 – 1 door Marcel Schuman te verslaan. Leon van Duren kwam tegen broer Pascal Schuman niet verder dan remise. Hans Kivits wist zijn partij ook te winnen waarna Peter Metsemakers met een remise de eindstand op 6 – 2 bepaalde. Deze overwinning is erg belangrijk. Want Leudal gaat voor het kampioenschap. Vorig jaar startte Leudal met 2 nederlagen waarna ze na een geweldige inhaalrace toch nog op de 2e plaats eindigde. Nu dus openen de spelers het seizoen met een overwinning. En wat voor een. Met deze uitslag nemen ze meteen de koppositie in de 1e klasse.

Het tweede team moest op bezoek bij Venlo 3. Het beloofde een moeilijke strijd. Immers het tweede team van Leudal is erg jon. Maar ze kwamen erg goed voor de dag en wonnen met maar liefst 5 – 1. Martijn Vossen wist al na 15 zetten zijn tegenstander mat te zetten. En de andere 2 jeugdspelers Judith Hendrix en Oscar Freriks zorgden met hun overwinningen al snel voor een 3 – 0 voorsprong. Oscar Freriks, vorig jaar nog topscoorder met 6 punten, stond vrij snel een kwaliteit achter, maar wist de wedstrijd toch nog te winnen. Wouter Smeets Wist door zijn overwinning de eindzege al binnen te halen. Han Wismans zorgde voor een 5 – 0 voorsprong. Alleen Amanda Hijweegen, kwam niet tot scoren. Zij mistte een winnend offer, waardoor ze haar partij verloor. De eindstand werd hiermee 5 – 1. Een droomstart voor dit jeugdige team. Zij gaan hierdoor aan de leiding in de 2e klasse B.

Het derde team van Leudal won ook. En wel van HSDV 2. In Helden was het Hans van der Vliet die remise speelde. De jeugdige Ruud van Meegen won zijn partij en bracht Leudal aan de leiding. En nadat ook Peter Steuten won was de eindzege al een feit. Henk van Meegen vocht voor remise maar kon het toreneindspel niet meer houden waardoor hij moest opgeven. De einstand werd hierdoor 2,5 – 1,5 voor Leudal. Een mooie overwinning. En wie weet gaat dit tema nog voor een verrassing zorgen in de 3e klasse B.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *