Schaakvereniging Blerick op bezoek in Leudal.

Op zondag 9 april speelden beide teams van SV Leudal tegen een team uit Blerick.

Leudal 1 speelde tegen koploper Blerick 2.


Iwan Sentjens speelde een zeer scherpe variant van het Italiaans Tweepaardenspel, maar zijn tegenstander wist alle aanvallen te pareren en zelfs tussendoor enkele pionnetjes te veroveren waardoor Iwan na ruim 2,5 speelden moest opgeven. Nauwelijks tien minuten later speelde Hans Kivits in een toreneindspel met een pion minder remise. Invaller Jack Duyf kwam in een gelijke stand, met zijn tegenstandster ook remise overeen. En ook Arthur Hendrickx kwam in een ongelijk loperspel niet verder dan een gelijkspel. Vlak hierna wist Henk van Meegen een koningsaanval met winst af te sluiten.

Helaas zag Oscar Freriks een combinatie van zijn tegenstander over het hoofd waardoor hij materiaal achter kwam te staan en na bijna vier uur spelen moest ook hij de winst aan zijn tegenstander laten zodat Leudal uiteindelijk met 3,5-2,5 verloor. Dit was het 2e verlies voor Leudal 1 op rij.

Door dit resultaat zal Leudal 1 in de laatste ronde in mei minimaal gelijk moeten spelen tegen Tegelen 1 om in de 1e klasse te blijven.

Leudal 2 moest tegen het 3e team uit Blerick en ook dit 3e team is koploper.

Op papier konden wij dus bijna niet winnen. Maar gelukkig trokken de spelers van Leudal zich daar weinig van aan. Nadat Ben Kusters zijn partij had verloren, trok Peter Metsemakers de stand weer snel gelijk. Peter had nog al zijn partijen gewonnen, en maakte ook vandaag geen fout. Han Wismans kon vervolgens profiteren van een verkeerde inschatting van zijn tegenstander Daardoor kwam hij een dame tegen toren voor te staan en kon hij de partij rustig uitschuiven.

Janno J├╝licher viel in op het 6e bord, en had het moeilijk. Gelukkig wist hij de rust te bewaren en een mataanval goed te verdedigen. Zijn tegenstander kwam in het eindspel nog wel beter te staan, maar kon de winnende zetten niet vinden. Een mooi gelijkspel was dus het resultaat. Gerard Eggebeen kwam een kwaliteit achter te staan en moest uiteindelijk opgeven. Ons lot lag nu in handen van Frits Smeets. Frits had al snel een mooie aanval opgezet en hield de druk constant op de stelling van zijn tegenstander. Daardoor kon hij met 2 pionnen voorsprong het eindspel winnend afsluiten en won Leudal 2 met 3,5-2,5.

Leudal 2 mag in de slotronde tegen het 2e team van Tegelen aantreden. Promotie of degradatie zijn daarbij voor Leudal 2 niet meer mogelijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *