Hans Kivits Cup 2016

Dimitri ten Have uit Reuver heeft wederom zijn snelschaaktitel geprolongeerd bij SV Leudal. Hij werd voor de 4e maal op rij de winnaar van de Hans Kivits Cup.

Het toernooi dat over 2 weekenden werd verspeeld kende een spannende strijd om de prijzen. Favoriet Dimitri verloor in de eerste voorronde een partij, maar hij wist zich te herstellen en won daarna alle partijen in de voorronde waadoor hij zich vrij eenvoudig plaatste voor de finalegroep.  In de finalegroep bleef hij bij de les en won hij al zijn partijen. De strijd om de tweede plaats was spannender. Janno Julicher en Mika van Maris waren de kandidaten voor deze plaats. Na 5 dubbelronden eindigden ze ook allebei op 5 punten. Aangezien zij allebei van dezelfde spelers hadden gewonnen en verloren en ook de kleurverdeling geen verschil maakte, werden zij allebei 2e.

Volledige eindstand Finalegroep:

1…8-8 Dimitri ten Have

2…8-5 Janno Julicher

2…8-5 Mika van Maris

4…8-1 Bowie Oosterholt

4…8-1 Silin Peters

De B-groep bestond uit spelers die de hoogste finalegroep niet hadden gehaald en een speler die de eerste speeldag niet aanwezig kon zijn.

Hier was geen duidelijke favoriet. Gwendolyn Hoogers (Roggel) liet echter zien dat haar overwinning op Dimitri in de voorronde geen toeval was en met slechts een verliespartij tegen Jules Julicher werd zij eerste, Jules werd evenals vorig jaar 2e.

Eindstand B. Groep:

1…8-7 Gwendolyn Hoogers

2…8-6 Jules Julicher

3…8-3,5 Eduardo Sentjens

4…7-2,5 Baruch Barendregt

5…8-1 Tom Lemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *