Dimitri ten Have prolongeert snelschaaktitel

Janno Julicher knap tweede.

Dimitri ten Have uit Reuver heeft zijn snelschaaktitel geprolongeert bij SV Leudal. Hij is andermaal winnaar van de Hans Kivits Cup. Dimitri won deze cup ook al in de twee voorgaand edities.


Dimitri met overmacht snelschaakkampioen 2014.

Het toernooi dat over 2 weekenden werd verspeeld kende een spannende strijd om de prijzen. Dimitri wist zich in het eerste weekend makkelijk te plaatsen voor de finalepoule. Toch moest hij daar éénmaal een nederlaag toestaan.
In de finalepoule wist de kersverse Limburgs kampioen zijn favorietenrol waar te maken. De strijd om de tweede plaats was spannender. Janno Julicher was kandidaat en verder waren er belangrijke concurrenten als Jorg Jansen (winnaar van de Hans Kivits Cup in 2012) en de nummer 3 van Limburg, Daan Kivits.
Dimitri ten Have was ongenaakbaar en wist al zijn partijen te winnen. Ook van Janno. Maar dat was dan ook meteen de enige nederlaag die Janno moest toestaan. Zijn overige partijen wist hij winnend af te sluiten waardoor Janno op een meer dan verdiende tweede plaats eindigde.

Volledige eindstand Finalegroep:

1…7-7 Dimitri ten Have
2…7-6 Janno Julicher
3…7-5 Mika van Maris
4…7-4 Daan Kivits
5…7-3 Silin Peters
6…7-2 Baruch Barendregt
7…7-1 Jorg Jansen
8…7-0 Lasse Hermans

De B-groep bestond uit spelers die de hoogste finalegroep niet hadden gehaald en een speler die de eerste speeldag niet aanwezig kon zijn.
Hier was Jop de Bakker uit Haelen favoriet en hij wist uiteindelijk die status ook waar te maken, want met 7 uit 8 (alleen verlies tegen Fedde) werd hij winnaar van de B groep. Jules Julicher kwam verrassend op de tweede plaats. Een mooie prestatie voor deze jonge schaker uit Wessem.

Eindstand B. Groep:

1…8-7 Jop de Bakker
2…8-6 Jules Julicher
3…8-6 Fedde Hermans
4…8-5 Eduardo Sentjens
5…8-4,5 Bowie Oosterholt
6…8-3,5 Julia Maas
7…8-3 Gwendolyn Hoogers
8…8-2 Janique Eurlings
9…8-0 Louise Barendregt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *