LEUDAL KAMPIOEN PROMOTIEKLASSE

Historische overwinning. Leudal gaat KNSB spelen!

Leudal heeft in de slotronde het kampioenschap veiliggesteld door gelijk te spelen tegen Voerendaal 4. Voor het eerst in de geschiedenis zal SV Leudal in de landelijke afdeling gaan spelen. Een bijzondere prestatie. Immers de vereniging was tot voor kort alleen maar bekend vanwege haar sterke jeugdschakers.
Maar nu behaalden de senioren een unieke prestatie. SV Leudal speelt het volgend seizoen in de 3e klasse van de KNSB.

Het was geenszins een salonremise tijdens de slotronde in Helden. Nee het werd zelfs nog even billenknijpen voor de Midden-Limburgse schakers. Na een snelle voorsprong van Leudal (Hans Kivits had geen tegenstander en René Snoeck speelde een snelle remise) leek Arthur Hendrickx de zege uit te breiden. Hij kwam namelijk snel 2 pionnen voor en zijn stelling was zeer goed. Het leek een kwestie van tijd tot het volle punt geteld kon worden. Maar waren het de zenuwen? Of was het een moment van schaakblindheid. Hoe het ook zij. Arthur greep lelijk mis en gaf daarmee zijn dame en toren af en verloor meteen zijn partij. En in plaats van een comfortabele voorsprong van 2 punten stond het nu plots gelijk.
Jack Sonnemans en Raoul Lemmen speelden daarna remise waardoor de stand 2,5 – 2,5 werd. De spanning steeg. Jan Broekhuis stond een pion achter en Ruud van Meegen een kwaliteit (toren tegen paard) voor. Geert Gabriëls stond gelijk maar dacht een betere stelling te hebben. Hij sloeg het remiseaanbod van zijn tegenstander af en speelde stug door.
Jan Broekhuis hield stand en behaalde remise. Daarna speelde ook Geert Gabriëls remise na de tijdnoodfase te hebben overleefd. 3,5 – 3,5.
Ruud van Meegen kon op winst spelen maar deed dit niet. Hij koos voor het kampioenschap en accepteerde dus het remiseaanbod van zijn tegenstander. Eindstand 4-4 en de titel was een feit.


Kampioensteam van SV Leudal.
vlnr: Raoul Lemmen, Jack Sonnemans, Arthur Hendrickx, Jan Broekhuis, Ruud van Meegen, Hans Kivits, Geert Gabriëls en René Snoeck.

Uitslagen:
4.0-4.0…..SV Leudal – Voerendaal 4
3.0-4.0…..Hoensbroek ME – MSV VSM
3.5-4.5…..Blerickse SV – De Juiste Z
5.0-3.0…..DJC 2 – MSV VSM 2

Eindstand promotieklasse
1..7-12….SV Leudal KAMPIOEN en promotie.
2..7-11….MSV-VSM
3..7-10….DJC 2
4..7-6…..Blerickse SV
5..7-5…..MSV-VSM 2
6..7-5…..De Juiste Z
7..7-4…..Hoensbroek ME degradatie
8..7-3…..Voerendaal 4 degradatie

Leudal 2 verliest van Tegelse SV.
De reserves van Leudal speelden tegen de Tegelse SV. Een zware tegenstander. Ondanks de nederlaag van het team was er toch een mooi succes te melden. Immers Ashely Parren speelde tegen niemand minder dan supertalent Siem van Dael. Siem die tot voor kort lid was van SV Leudal kent een stormachtige schaakcarrière. De opstelling van Tegelen werd zo aangepast dat Siem tegen Ashley zou moeten spelen. Omdat Siem dacht dat hij Ashley wel zou kunnen verslaan. Maar dat pakte even anders uit. Het was juist Ashley die vanaf het begin van de partij de lakens uitdeelde. Ashley (inmiddels ook al instructrice bij SV Leudal) wist langzaam maar zeker haar voorsprong uit te breiden. Siem kwam er de hele partij niet aan te pas en werd op voortreffelijke wijze door Ashley teruggewezen.
Jammer dat het tweede team ondanks de winst van Ashley toch verloor. En kwamen nog wel remises bij van Henk vna Meegen, Frist Smeets, Iwan Sentjens en Remco Claessen. Maar daarmee behaalde het team slechts 3 punten. Te weinig. Het verloor met 5-3.
Hierdoor eindigt Leudal 2 op de voorlaatste plaats. Hiermee handhaaft Leudal 2 zich toch nog in de 1e klasse van de Limburgse schaakbond.
Uitslagen:
3.0-5.0…..SV Leudal 2 – Tegelse SV
5.0-3.0…..Reuver – Horst
1.0-7.0…..Bergen – Schaesberg
3.5-4.5…..Venlo 3 – ”t Pionneke 2

Eindstand 1e klasse A
1..7-14….Schaesberg…KAMPIOEN
2..7-11….”t Pionneke 2
3..7-9…..Venlo 3
4..7-6…..Tegelse SV
5..7-6…..Reuver
6..7-5…..Bergen
7..7-4…..SV Leudal 2
8..7-1…..Horst……….degradatie

Leudal 3 verloor ook. Met 3-1 van Voerendaal 6.
Ben Kusters was de enige die wist te winnen. Even leek het erop dat Gerard Eggebeen met een overwinning de eindstand naar 2-2 zou brengen. Maar Gerard wist helaas zijn betere stelling niet over de eindstreep te brengen.
Door deze nederlaag eindigt Leudal 3 op een mooie gedeelde 3e plaats.

Uitslagen:
1.0-3.0…..SV Leudal 3 – Voerendaal 6
2.0-2.0…..DJC 6 – Ultmo Vero
3.0-1.0…..DJC 7 – Horst 2
0.5-3.5…..Venlo 4 – ”t Pionneke 4

Eindstand 3e klasse A
1..7-11….”t Pionneke 4…KAMPIOEN
2..7-9…..Voerendaal 6
3..7-8…..Leudal 3
…7-8…..Venlo 4
5..7-7…..Ultimo Vero *
6..7-7…..DJC 6
7..7-2…..Horst 2
8..7-1…..DJC 7 *
* = 2 punten in mindering gekregen omdat team een maal niet is komen opdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *