Dimitri ten Have winnaar Hans Kivits cup

Baruch Barendreght wint overtuigend B-poule.

Het snelschaakkampioenschap bij de jeugd kenmerkt zich door de altijd verrassende uitslagen. Zo ook dit keer. Idereen die overtuigd was van het feit dat dit jaar Yulian de Ridder uit Roermond die beker wel eventjes kwam ophalen kwam bedrogen uit. De finale poule kende vele verrassende uitslagen.
In de derde ronde al liet Yulian een steek vallen door van directe concurrent Dimitri ten Have uit Reuver te verliezen. Yulian was hierdoor zo van slag dat hij prompt ook in de vierde ronde het onderspit dolf. Dit keer tegen titelverdediger Jorg Jansen uit Neer. Jorg die dit keer niet zo best uit de verf kwam wist maar 1 partij te winnen en dat precies tegen Yulian de Ridder.


Dimitri ten Have snelschaakkampioen 2013.

Dimitri gaf zijn voorsprong in het resterende programma niet meer uit handen. De nederlaag in de laatste ronde tegen de verrassend sterk spelende Mika van Maris uit Nunhem kon hij zelfs nog hebben.
Hierdoor werd Dimitri ten Have snelschaakkampioen 2013. En mag hij straks de Hans Kivits cup in ontvangst nemen.
In de middenmoot wist Jules Julicher uit Wessem ook te verrassen. Met 4 punten eindigde hij zelfs boven zijn oudere broer.


B-poule-winnaar Baruch Barendregt speelde erg sterk.

In de B-poule werd Baruch Barendregt uit Neeritter eerste. Hij wist met 7 punten uit 8 wedstrijden een uitstekende prestatie neer te zetten. Het lijkt erop dat Baruch zijn draai gevonden heeft bij SV Leudal. Dat snelschaken toch echt iets anders is dan gewone partijtjes ondervond Daan Kivits uit Grathem. De Midden-Limburgs kampioen wist zich in de voorafgaande week tijdens de vooronden niet te plaatsen voor de finale-poule. In de B-poule herstelde Daan zich weer en eindigde hij als tweede met 1 puntje minder dan Baruch. Daniel Bakker uit Heythuysen werd knap derde. Evenveel punten als de sterk spelende Bas Meuwissen uit Horn. Bas was de enige die wist te winnen van de nummer 1 Baruch.

De eindstand van de finalepoule:
1…. 7-6 Dimitri ten Have
2…. 7-5 Yulian de Ridder
3…. 7-5 Mika van Maris
4…. 7-4 Jules Julicher
5…. 7-3 Viktor Lucas
6…. 7-3 Janno Julicher
7…. 7-1 Jop de Bakker
8…. 7-1 Jorg Jansen

De eindstand van de B-poule:
1…. 8-7 Baruch Barendregt
2…. 8-6 Daan Kivits
3…. 8-5 Daniel Bakker
4…. 8-5 Bas Meuwissen
5…. 8-4 Bowie Oosterholt
6…. 8-3 Gwendolyn Hoogers
7…. 8-2 Joep Barten
8…. 8-2 Julia Maas
9…. 8-2 Alex Lucas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *