Louis Hijweegen overleden

Slechts 59 jaar oud.

Geheel onverwacht is op 59 -jarige leeftijd Louis Hijweegen overleden.
Louis werd zaterdag tijdens een schaaktoernooi in Woerden onwel en werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek dat hij zaterdagmorgen twee keer achter elkaar een bloeding in zijn hersenen had gekregen, waardoor hij in coma is geraakt. De bloeding bleek uiteindelijk enorm groot te zijn en er was geen kans meer voor hem om bij te komen. Maandagavond om 7 uur is de behandeling stopgezet.
Na een zwaar afscheid en een lange nacht, is hij uiteindelijk de volgende morgen om 11 uur overleden.

Louis was voormalig lid van SV Leudal en nam ook enkele malen deel aan ons jaarlijkse Nunhems Toernooi. Louis maakte samen met Amanda Hijweegen (zijn dochter) deel uit van het tweede team dat in 2008 het kampioenschap behaalde in de 2e klasse van de LiSB. Hij was behalve een enthousiast schaker lange tijd actief als bestuurslid van de SGS, zowel als competitieleider als jeugdleider. Daarnaast organiseerde hij toernooien en blies hij de schaakclub Doredenkers in Wijk bij Duurstede die eerder ter ziele was gegaan nieuw leven in.

We hebben Louis gekend als een kundige en hele aardige man. We verliezen in hem een grote schaakvriend. Zijn dochters Amanda en Natasja kunnen net als hem een prima partij schaken. We condoleren de nabestaanden van Louis en wensen hen heel veel sterkte bij het dragen van dit zware verlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *