Siem van Dael NEDERLANDS KAMPIOEN

2e Titel in successie! Formidabele prestatie.

Op zaterdag 16 juni deed Siem mee aan het NK in Roosendaal waar hij Nederlands kampioen werd in de categorie G (t/m 8 jaar).

Met een fantastische score van van 6½ uit 7 greep Siem terecht de titel.
Na 6 ronden ging Siem fier aan kop met een 100% score van 6 uit 6. In de laatste ronde speelde hij een heel belangrijke wedstrijd tegen één van zijn directe concurrenten Lucas Nquyen. Lucas had 5 punten. Siem moest dus minimaal gelijkspelen om de titel te grijpen. En dat gebeurde. Siem hield Lucas op remise en haalde daarmee zijn titel binnen.
En aangezien Siem vorig jaar ook al Nederlands kampioen werd in de H-categorie (t/m 7 jaar) is dit zijn tweede NK-titel op rij. En dat is een heel bijzondere prestatie.


De nieuwe Nederlands kampioen Siem van Dael.

Voor Leudal is deze Nederlandse titel iets bijzonders, immers zo vaak wordt een jeugdlid geen Nederlands kampioen. Voor SV Leudal is dit de 6e titel. En het is de derde jeugdspeler in de historie van SV Leudal die een Nederlands Kampioenschap verovert.
In 1988 was het Janos Betkó die de titel veroverde bij de 8-jarigen.
Hélène Wuts wist zelfs 3 keer de Nationale titel te veroveren. In 1989 en 1990 in de categorie t/m 16 jaar en in 1992 in de categorie t/m 20 jaar.
En natuurlijk was het Siem zelf die in 2011 Nederlands kampioen werd in de categorie t/m 7 jaar.

Bij de jaarlijkse prijsuitreiking van de jeugd zondag 24 juni werd Siem voor het behalen van deze prachtige titel namens Leudal dan ook terecht onderscheiden en ontving hij een prachtige medaille in cassette.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *