Judith van Meegen 10e plaats in Dieren (Open NK)

Geldprijs voor sterke jeugdspeelster Leudal.

In Dieren is eind juli een groot toernooi georganiseerd dat gold als een open Nederlands kampioenschap. Het toernooi is op donderdag 28 juli gëeindigd. Het toernooi bestond uit meerdere groepen.

De hoofdgroep speelde om het Open Kampionecshap van Nederland. Hieraan deden spelers mee met een KNSB- of FIDE-rating boven de 2100. In deze groep speelde Ruud van Meegen mee. Hoewel zijn rating van 1947 ver beneden de 2100 is wist hij toch een score van 2,5 uit 9 te behalen.
Uiteindelijk een 61e plaats.

In reservergroep A deed Naomi de Ridder mee. Ze wist hier helaas niet voor een verrassing te zorgen en moest uiteindelijk met een score van 2 uit 9 en een daarbij behorende 83e plaats genoegen nemen.

Judith van Meegen, Gertie de Ridder en Yullian de Ridder speelden in reservegroep C, voor spelers met een KNSB-rating van maximaal 1650.
Met zijn score van 3,5 uit 9 eindigde Yulian op een mooie 59e plaats. Zijn moeder (Gertie) behaalde met een half puntje minder de 66e plaats.
De grote verrassing kwam echter van Judith van Meegen (zie foto) uit Kessel. Zij wist zowaar 6 punten te scoren en wist daarmee een geldprijs in de wacht te slepen. En met een uiteindelijke 10e plaats mag ze meer dan tevreden zijn.
Judith bevestigt hiermee andermaal haar sterke progressie die ze dit seizoen doormaakt.

Voor alle uitslagen, standen en overige toernooi-informatie zie: Nederlandse Kampioenschappen Dieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *